Mina godaste blåmusslor!

Hej sunshines! Måste bara dela med mig av ett helt grymt recept ikväll. Det här är nämligen något av det godaste jag lagat!

Jag -Jennie- överdriver inte när jag skriver att de här blåmusslorna är godare än receptet på musslorna jag har i min första kokbok. Eller ja, det är två helt olika rätter som egentligen inte går att jämföra! Dessa är inte krämiga, utan kokade i en smakrik tomatsås med grönsaker, massor av örter (typ 3-4 nävar), färsk vitlök, olivolja, smör och vitt vin. Helt lovely!

Måste bjuda Stina på dessa när hon kommer hem från fantastiska Kreta, hon hade älskat den här rätten! 

När musslorna hade kokat klart smulade jag fetaost över och åt frasigt vitlöksrostat bröd till!

noname-128

Receptet här nedan räcker till 2-4 personer beroende tillbehören! Förutom vitlöksbröd så är det vansinnigt gott med pommes frites eller ugnsrostad sötpotatis och aioli till, och det fyller ut rejält så att musslorna räcker till fler.Vill man endast servera bröd till – så som jag åt dem – och är 4 personer som skall äta så rekommenderar jag att man dubblerar receptet!

noname-131

Musslor i vin- och tomatsås med örter och färsk vitlök

2-4 portioner

 

2 msk smör

2 msk god olivolja

3 sommarlökar, gul eller röd

4 klyftor färsk vitlök

1 morot

1 zucchini

1/2 tsk torkad timjan

2 dl grovhackad dill

2 dl grovhackad bladpersilja

1 dl grovhackad salvia

6 plommontomater

1 flaska torrt vitt vin (750 ml)

1 kg blåmusslor

1 ask/paket sockerärtor

salt och nymald svartpeppar, efter smak

150g fetaost

 

Gör så här

1. Skala och finstrimla sommarlök och vitlök. Skala och finhacka moroten. Skär zucchinin i mindre bitar.

2. Fräs grönsaker och örter i smör och olivolja i en stor gryta på medelhögvärme i ca 5 min.

3. Grovhacka tomaterna och lägg i grytan toch häll på vinet. Låt tomatsåsen sjuda under lock i 30 min.

4. Tvätta under tiden musslorna i kallt vatten och släng dem som är trasiga eller helt öppna.

5. Höj temperaturen på spisen så att tomatsåsen stormkokar och vänd i blåmusslorna och sockerärtorna. Lägg på locket och låt koka i ca 3-4 min tills musslorna öppnat sig.

5. Smula fetaost över och servera genast med önskade tillbehör – och njut av livet och den goda maten!

 

LOADING..