Kladdig morotskaka!

God söndag kära ni!

Stina som skriver från ett bakande kök! I flera dagar har jag varit sugen på att göra min goding till kladdig morotskaka! Alltså- kan man få nog av kladdiga kakor? Och det här receptet har många frågat om på mitt instagram (@stinapatetsos) -så man måste väl vara schyst och dela med sig av denna goding!

Kladdig och fräsch i ett! Bästa kakan på länge!

10363778_10152433382111181_7696482370127033777_n

Min kladdiga morotskaka är kryddad med både min och Jennies favoriter som kardemumma, kanel, muskot och ingerfära! Alltså- den kombon kan aldrig bli fel- just saying. Jag har även en hel del kokosflingor i smeten som gör det där lilla extra.

Toppingen/frostingen är klassik med philadelphia, smör och florsocker. Smaksatt med mycket lime och även här- kokosflingor!

Den här kladdiga morotskakan är BUSENKEL att smälla ihop- och mer än uppskattad av de som får chansen att avnjuta en och annan bit! Och hörni- kakan är hundra gånger godare när den är kyld- då blir den sådär seg och ännu farligt godare!

Receptet hittar ni nedan!

1014357_10152433382151181_4534926799021070764_n

10346051_10152433382241181_6935948756239008004_n

 

KLADDIG MOROTSKAKA

8-10 bitar

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 4 1/2 dl strösocker
  • 3 st stora ägg
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 3 krm salt
  • 1 1/2 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 1/2 tsk nyriven muskot
  • 1 tsk ingefära
  • 5 dl rårivna morötter
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • Smör och kokosflingor till formen

Frosting

  • 75 g  rumsvarmt smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 dl florsocker
  • Saft+ zest (skalet) av en lime
  • 1 dl kokosflingor

Garnering 

  • 1 dl kokosflingor
  • 1 lime

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tag fram en springform med löstagbar kant. Smöra formen och fördela kokosflingor så det täcker botten och kanterna.
  2. Smält smör och häll det i en bunke. Blanda i socker och rör om väl. Tillsätt ägg, vetemjöl, salt, kardemumma, ingefära, kanel, muskot, kokosflingor och blanda till en smet. Tillsätt de rårivna morötterna och blanda väl.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är lagom kladdig, 30-35 min. (Ta en sticka och se efter, den ska vara lite kladdig mitt i). Tag ur och låt vila.
  4. Medan kakan vilar kan vi börja med frostingen. Vispa alla ingredienser till en krämig smet. Fördela smeten över morotskakan.
  5. Skiva limen tunt. Garnera med  kokosflingor och lime.
  6. Jag tycker kakan är absolut godast när den fått stå kyld (minst 30-40 min) så den blir sådär seg och god!
  7. ÄT och NJUT!

 

  1. Gülay skriver:

    Det står ju att kakan ska vara i ugnen 30-35 minuter:)))

  2. Stina skriver:

    Kakan både ser och låter riktigt smaskig. Du kan väl skriva på ett ungefär hur lång tid den ska vara inne i ugnen, pratar vi 15 el 40 min?

  3. Kommer njuta när den är bakad här hemma ! Ser ljuvligt god ut !! Tack för receptet :*

Comments are closed.

LOADING..