PULLED PORK – á la Jennie och Stina!

Godmorgon folket – Jennie här! Eftersom ni som läser bloggen redan vet att jag är en pizzafanatiker så måste jag visa er helgens godaste, hemgjorda pizza som jag åt igår – Pulled porkpizza! Alltså, det var den godaste pizzan jag har ätit på länge.

Pulled pork är ju fruktanvärt populärt att laga just nu, men oftast läggs den långstekta, dragna fläskkarrén i tortilla-, pita- eller hamburgerbröd. Så det här var en ny, otroligt smarrig pulled porkupplevelse för mig.

Pulled pork pizza!

Det bör tilläggas att pulled porken helst skall läggas på efter att pizzabotten är färdigbakad, annars riskerar man att bränna eller torka ut det saftiga köttet. Receptet på vår godaste pizzadeg med fullkorn hittar ni HÄR och receptet på Pulled pork hittar ni här nedan.

Nu skall jag åka och köpa ett köksbord som jag tänker måla om i en rustik vit färg. Kommer bli fint i mitt nya kök! Trevlig måndag och på återseende! /Jennie

Pulled pork pizza!

 

PULLED PORK

6 portioner

 

1,5 kg benfri fläskkarré
4 dl BBQ-sås, gärna rökig och söt
1 dl kraftigt rödvin
6 vitlöksklyftor
2 gula lökar
3 msk torkad oregano
1 1/2 msk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
2 msk flingsalt
1 tsk nymald svartpeppar
1/4 kruka färsk timjan
250 g körsbärstomater
3 lagerblad
2 kanelstänger

 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 125 grader.  Rör ihop barbequesås och rödvin och pressa ner 2
av vitlöksklyftorna. Skala de resterande vitlöksklyftorna.
2. Torka av fläskkarrén med hushållspapper. Gnid in köttet med oregano, spiskummin, paprikapulver, flingsalt och svartpeppar.
3. Hetta upp olivolja en ugnssäker gryta av järn (med lock) och bryn köttet runt om med 2 vitlöksklyftor och timjanskvistar.
4. Skala och skär de gula lökarna i klyftor. Lägg gul lök, de 2 resterande vitlöksklyftorna, tomater, lagerblad och kanelstänger runt om köttet.
5. Häll över vin- och barbequesåsen. Stick i köttet med en gaffel så att såsen tränger sig in något.
6. Lägg på grytans lock och ställ in den i nedre delen av ugnen ca 5 timmar. När det är färdigt ska köttet vara så mjukt att det faller isär. Dra sönder köttet med en gaffel så att det blandas med såserna som lagt sig i botten av grytan.
  1. Anna V skriver:

    HELT FANTASTISK GOD PULLED PORK! Åt min med Frisco-bröd, guacca, syrad rödlök och sallad. Perfektion.

  2. Har letat efter det perfekta pulled pork receptet och kanske har jag hittat det nu 😉 Sparar direkt!

Comments are closed.

LOADING..