Ruggigt gott med fullkornspizza!

Foto Jennie Benjaminsson

Hej kära matvänner! Vi vill dela med oss av ett riktigt toppenrecept idag – nämligen fullkornspizzadeg!
Pizza är en av Jennies absoluta topp 10-favoriträtter och Stina tycker också väldigt mycket om pizza, men föredrar när den är lite hälsosammare. Därför kombinerade vi våra tankar och tog fram ett riktigt bra recept på en pizzadeg med fullkorn tillsammans! Degen blir verkligen helt fantastiskt god – promise!

Trevlig lördag!

 

FULLKORNSPIZZADEG

2 st stora pizzor, 4-6 portioner
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 msk god olivolja
1 tsk salt
6-7 dl fullkornsvetemjöl

+ valfri fyllning

Gör så här
1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt  olivolja och salt. Blanda i det mesta av mjölet och knåda degen smidig och slät. Pudra över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min. Sätt ugnen på 275°c.
2. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Knåda degbitarna till två släta bullar och kavla ut dem till runda, tunna bottnar och lägg över på plåtar klädda med bakplåtspapper.
3. Toppa med valfri fyllning och grädda pizzorna mitt i ugnen ca 15 minuter.

Foto Jennie Benjaminsson

LOADING..