LAX- OCH SKALDJURSCHEESECAKE MED LÖJROM

Lax- och skaldjurscheesecake

Den här superläckra lax- och skaldjurscheesecaken med löjrom är en perfekt förrätt som går att förbereda, eller varför inte bjuda på den till student- eller midsommarbuffén? Den kommer att bli rejält uppskattad vill vi lova!

Om man vill dubblera cheesecaken så är det otroligt smidigt och enkelt då man bara delar upp smeten över två formar. Ett tips är också att göra receptet x 2,5 och göra cheesecaken i långpanna, då räcker den till närmare 30 portioner!

LAX- OCH SKALDJURSCHEESECAKE MED LÖJROM

10 portioner

 

Botten:

75 g smör

200 g kavring

 

Fyllning:

2 gelatinblad

200 g naturell färskost light

400 g lättkesella

1 msk pressad citronsaft

2 tsk dijonsenap

¾-1 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

1 kruka dill

200 g kallrökt lax

300 g skalade räkor, gärna färska

100g löjrom

1 dl vatten

 

Garnering:

200 g skalade räkor, gärna färska

100 g löjrom

1 rödlök

1 ask ärtskott alt. 1 kruka dill

 

Gör så här

1. Botten:  Smält smöret. Mixa kavring och smör i en matberedare till en slät men lätt smulig deg. Tryck ut degen i botten av pajform, ca 24-26 cm i diameter, och ställ i kylen 30 min för att stelna.

2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör ihop färskost, kesella, citronsaft och dijonsenap till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.

3. Finhacka dill, skär kallrökt lax i mindre bitar och grovhacka räkor.

4. Koka upp vatten och rör i gelatinbladen. Häll i en tunn stråle ner gelatinblandningen i färskostsmeten under kraftig vispning.

5. Vänd i dill, lax, räkor och löjrom. Häll fyllningen i det stelnade pajskalet och låt stå i kylen 6-8 timmar före servering, men gärna över natten.

6. Garnering: Skala och finhacka rödlök. Toppa cheesecaken med rödlök, färska räkor och ärtskott alt dill.

 

 

LOADING..