GODASTE KYCKLINGEN I UGNEN!

Kycklingfavorit!

Hallå i stugorna, jag – Jennie – står i skrivande stund hemma och förbereder kvällens middag. Det blev lite av en kylskåpsrensning idag. Och som många av er redan vet så tycker både Stina och jag om enkel mat som smakar helt fantastiskt, även om vi gärna avancerar med jämna mellanrum också. Det brukar dock bli på helgerna. Som i fredags när Stina lagade hennes grymt smarriga ankbröst med espressosås till exempel. Den rätten är en av hennes paradrätter som jag bara älskar!

Idag blir det en klassiker hemma hos mig som jag brukar göra när jag inte har kylskåpet överfullt – Kycklingfiléer som bakas i ugnen tillsammans med rotfrukterna jag har hemma, vitlök, en skvätt äppelcidervinäger, torkade/färska örter, citron och smulad fetaost (finns alltid i både min och Stinas kyl). Den här rätten är en goding som enkelt svängs ihop och både smakar och doftar helt lovely. Perfekt vardagsmat på få ingredienser men som ändå känns lite lyxig!

Har ni någon klassiker ni brukar laga till vardags? Berätta gärna! 

Kycklingfavorit!

Missa inte att följa oss på Instagram: @jenniebenjaminsson –  @stinapatetsos

 

  1. Hej
    Ja min favorit kyckling gör jag så här: jag tar kycklingdelar på en långpanna,potatis klyftor,palsternacka,morottör och päron klyftor. Delar vitlök hel och citron lägger dem också på pannan. Kryddar,olivolja,timjankvistar,torkad rosmarin,salt och peppar och in i ugnen 200*C

Comments are closed.

LOADING..