Laxlasagne med dill och parmesanost

Den här galet goda laxlasagnen med dill och parmesankräm är en ljuvlig och fräsch middagsrätt som lockar fram sommarkänslorna i en rejält! Gör den gärna med lasagneplattor med spenatsmak, då blir den extra vacker och härligt grön.

Servera gärna laxlasagnen tillsammans med en enkel sallad och citronklyftor att pressa över!

IMG_3966

LAXLASAGNE MED DILL OCH PARMESANOST

4 portioner

1 zucchini
2 morötter
1 vitlöksklyfta
4 dl gröna ärtor, frusna
1 dl vitt vin
2 msk finhackad dill
2 dl + 3 msk creme fraiche
2 dl + 3 msk riven parmesanost
200g kallrökt lax
olivolja, salt & nymald svartpeppar
8 lasagneplattor med spenatsmak

till servering:
blandsallad och citronklyftor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°c. Skala morötter och skär i mindre bitar. Strimla zucchinin och fiinhacka vitlöken.
2. Stek grönsakerna mjuka i olivolja på medelhögvärme och tillsätt vin och ärtor. Låt sjuda ca 5 minuter.
3. Rör i dill, 2 dl creme fraiche, 2 dl riven parmesanost och laxskivor. Smaka av med salt och peppar.
4. Varva lasagneplattor och laxfyllning i en smord ugnsform. Blanda 3 msk creme fraiche med 3 msk riven parmesanost och bred blandningen över toppen.
5. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Täck eventuellt över lasagnen med en bit aluminiumfolie efter halva tiden så att ytan inte bränns vid. Servera gärna tillsammans blandsallad och citronklyftor.

Foto Jennie Benjaminsson

 

 

 

  1. Linda skriver:

    Hej!
    Det låter riktigt gott! Hur stor form använder du till detta?
    Vill också säga att jag gjort din paj med rabarber ingefära och citron massa gånger och den är så himla god!!

    1. Hej Linda!

      Jag använder en gratängform ca 20×30 cm. Vad roligt att du tycker om pajen – underbart god att servera så här års när det börjar bli säsong för rabarber!

Comments are closed.

LOADING..