Björnbärsdessert i glas

Blackberry dessert

Foto: Charlotte Jenkinson

På sensommaren kommer de fina och goda björnbären i mängd. Björnbärssnår är dessvärre inte att leka med, riktigt vresiga och folkilskna med massor av taggar och långa revor som hakar fast på en överallt. Men de är värda besväret. Björnbär har mild smak och är söta. De passar väldigt bra till desserter. Jag gjorde en ganska enkel vardagsdessert i glas. Jag mixade bären och använde purén som den var, men om man vill ha en slätare lite finare dessert kan purén passeras genom en finmaskig sil. Då slipper man de knastriga fröna.

Blackberry

Foto: Charlotte Jenkinson

Björnbärsdessert

Till 4 personer:

  • 200 g björnbär, ca 4 dl
  • 2 tsk pressad citron
  • 2-3 msk florsocker
  • 125 g mascarpone
  • 1 1/2 dl vispgrädde

Mixa bären tillsammans med citron och florsocker. Smaka av om det behövs mer socker. Det beror på hur söta bären är. Passera bärpurén genom en finmaskig sil om du önskar en slätare lite finare dessert.  Blanda drygt hälften av purén med mascarponen. Vispa grädden och rör ner lite av den i bär-och mascarponeblandningen. Varva i fyra glas bärpuré, mascarponeblandning och vispad grädde. Ställ dessertglasen i kylen någon timme och ta fram strax före servering. Garnera med färska björnbär. Man kan variera den här desserten med andra bär, men då bör man tänka på att sockermängden kan bli annorlunda.

Blackberry

Foto: Charlotte Jenkinson

Blackberry dessert

Foto: Charlotte Jenkinson

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..