Fyra smoothies – recept med frukt och bär

Recept på fyra olika smoothies gjorda på bär, frukt och grönsaker. Nyttiga, uppfriskande och goda.

Smoothies

Foto: Charlotte Jenkinson

Så här års börjar man verkligen bli glåmig och riktigt matt i pälsen. Men då kan man pigga upp sig med goda smoothies. Jag har gjort fyra olika – alla goda. Eftersom jag gillar citron och lime så är det ganska mycket syra – det kan man minska på om man vill ha mindre syrliga smoothies. Blåbärssmoothien är mildare med mindre syra.

Hallon -och rödbetssmoothie

Till 2 glas:

  • 150 g hallon
  • 1 kokt rödbeta, ca 80 g (Det finns färdigkokta rödbetor att köpa)
  • 1/2 dl spad från de kokta rödbetorna
  • 1 dl pressad citron
  • 1 banan

Blanda allt i en mixer och mixa den så slät som möjligt. Servera i fina glas.

Smoothie med hallon, rödbeta och citron

Foto: Charlotte Jenkinson

Smoothie nummer två blir en nyttig grönsaksvariant med spenat, selleri, ingefära och lime.

Spenat, selleri-och ingefärssmoothie

Till 2 stora glas:

  • 100 g fryst spenat
  • 1 selleristjälk, ca 30 g
  • 1 msk riven och pressad ingefära
  • 1 dl pressad lime
  • 1/2 banan

Tina spenaten något, strimla sellerin, riv ingefära och pressa det rivna så det blir 1 msk saft. Blanda allt + limesaft och banan i en mixer och mixa den så slät som möjligt. Känns den för tjock så tillsätt lite vatten.

En grön grönsakssmoothie med spenat, selleri, ingefära och lime.

Foto: Charlotte Jenkinson

Nummer tre är en blåbärssmoothie med äpple och havredryck. En mild och snäll smoothie för de som inte gillar för mycket syra.

Blåbärssmoothie med äpple och havre

Till 2 stora glas:

  • 100 g blåbär
  • 200 g urkärnade och skalade äpplen
  • 1- 1 1/2 dl havredryck

Halvtina blåbären. Lägg dem i en mixer tillsammans med bitar av skalat och urkärnat äpple. Mixa och tillsätt havredryck till en slät konsistens. Servera i fina glas.

En mild och vänlig smoothie med blåbär, äpple och havredryck.

Foto: Charlotte Jenkinson

Och sist men inte minst – en smoothieklassiker med mango, blodapelsin och banan. Hur god som helst.

Mangosmoothie med blodapelsin och banan

Till 2 stora glas:

  • 150 g tärnad fryst mango
  • 2 dl nypressad blodapelsin eller vanlig apelsin
  • 1/2 banan

Lägg mangon i en mixer och låt den halvtina. Pressa apelsinerna till juice och tillsätt den till mixen. Skiva i banan och mixa allt så slätt som möjligt.

Smoothie gjord på mango, blodapelsin och banan.

Foto: Charlotte Jenkinson

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..