Vardagsmat med mycket grönsaker

Recept med faluish - falukorven med 47 % grönsaker i. Här lagar jag den i ugn tillsammans med ännu mer grönsaker och mozzarella. Allt i en form.

Falukorven ”faluish” från Scan innehåller hela 47% grönsaker men har ändå sin fina falukorvssmak. Den blev genast accepterad av min yngsta son som är måttligt förtjust i vanlig falu. Han och jag lagade nu en bit faluish med lök, broccoli och lite annat i ugnen. Supergott! konstaterade sonen.

Lökspäckad faluish i ugn:

 • 400 g faluish (Scan)
 • 1 gul lök
 • 250 g broccoli
 • 200 g zucchini
 • 150 g padrones eller små paprikor
 • 3 msk raps-eller olivolja
 • 1 chili
 • 1/2 tsk salt
 • 2 tsk oregano
 • 2 krm svartpeppar
 • 125 g mozzarella

Sätt ugnen på 225°. Skär korven i skivor som inte går helt igenom. Tänk hasselbackspotatis så är det på samma sätt. Skala och skiva löken tunt. Lägg en skiva mellan varje korvskiva. Lägg korven i en ugnssäker form. Skär broccoli i buketter, zucchini i bitar, padrones kan vara hela eller delade på längden och lägg dem runt korven (korvarna) i formen. De lökbitar som inte fått plats i korven kan du blanda ner också. Ringla över olja och blanda om grönsakerna. Dela, kärna ur och finhacka chili. Strö på den samt salt, oregano och peppar.

Så här ser det ut i formen före stekningen:

Falukorv i ugn

Foto: Charlotte Jenkinson

Stek i ugnen ca 25 min.

Skär mozzarellan i bitar. Strö mozzarellan över korv och grönsaker i formen och stek ytterligare 5-10 min i ugnen.

Vår rätt hade kunnat stå i ugnen lite till med mozzarella på. Men vi var så himlans hungriga så därför är vår mozzarella lite blek. Vi avnjöt denna goda vardagsmiddag på balkongen, den första stilla vårkvällen som det var möjligt. Med varm tröja på och varm mat så var det riktigt mysigt. Och gott!

Falukorv i ugn

Foto: Charlotte Jenkinson

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..