Biscotti – recept på italienska mandelskorpor

Recept på biscotti - italienska mandelskorpor. Lätta att baka själv hemma. De här är smaksatta med citronolja från Zeta och mandlarna är spanska ekologiska av märket Änglamark.

Små knapriga mandelskorpor, så kallade biscotti, är lätt att göra och himla trevligt att ha till hands. Som liten sötsak till kaffet eller kanske att doppa i dessertvin. De här är lite mer som godisskorpor och jag tog inte någon bittermandel i eller Amaretto. Istället tog jag i mitt älskade vaniljpulver och så en matsked av dessertolja med citron av märket Zeta. Mandel ingår givetvis och nu köpte jag ekologiska mandlar från Spanien, tror det var av märket Änglamark. De var så fina. Lite platta men spröda och mycket goda. De ska jag välja igen nästa gång jag behöver sötmandel.

Till en burk skorpor:

  • 100 g ekologisk sötmandel
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl rörsocker, ca 120 g
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 msk dessertolivolja med citron
  • 1 krm salt
  • 3 1/4 dl vetemjöl, ca 200 g
  • 1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200°. Hacka mandlarna (de behöver inte skalas). Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vanilj, dessertolja och salt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det samt de hackade mandlarna i smeten. Det blir en kletig smet/deg.

Stjälp ut degen på en plåt med bakplåtspapper och forma, med mjöliga händer, en lång rulle eller två kortare. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Sänk ugnsvärmen till 150°.

Låt längderna svalna en stund så de går att hantera. Skär ca 1-1 1/2 cm breda skivor och lägg ut dem på plåten. Torka skorporna mitt i ugnen ca 30 minuter. Förvara dem torrt.

Biscotti

Foto: Charlotte Jenkinson

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..