Chokladglass

Recept på hemgjord chokladglass med minimarshmallows. Glassen görs i form, mer som en parfait, och behöver ingen glassmaskin

En mjuk och fyllig glassdröm för chokladälskaren är den här glassen som man inte behöver någon glassmaskin för att göra. Egentligen borde den kallas parfait eftersom den görs på samma sätt med vispad grädde och en krämig smaksättning. Hursomhelst så är det härligt enkelt att göra den här glassdesserten. Den görs på chokladsås och vispad grädde  plus en massa små marshmallows och hackad choklad. Jag gjorde den här glassen eftersom jag fått en skål med chokladsås som blivit över från Allt om Mat’s provkök. Men jag behövde mer chokladsås så då gjorde jag lite extra med ett enkelt recept som jag använt mig av massor av gånger. Det här receptet blir  ca 2 liter glass:

Chokladglass med marshmallows

Chokladsås:

  • 2 dl vatten
  • 2 dl kakaopulver
  • 2 dl strösocker
  • ca 25 g mörk choklad (jag tog Marabou’s mörka choklad)

Glass:

  • 5 dl vispgrädde
  • 125 g mörk choklad (Marabou’s)
  • 150 g minimarshmallows

Garnering:

  • minimarshmallows
  • hackad mörk choklad

Vispa samman vatten, kakao och socker i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning ca 5 minuter. Häll upp i en skål och låt några chokladbitar smälta i. Kyl såsen snabbt genom att ställa den i ett kallt vattenbad.

Finhacka under tiden chokladen och lägg plastfolie i de skålar eller formar som glassen ska frysas in i. Till exempel avlånga brödformar eller runda skålar om man vill ha en rundare form (glasstårta, bomb m m).

När chokladsåsen kallnat. Vispa grädden och blanda den sedan med den kalla chokladsåsen, hackad choklad och till sist marshmallows, men spara gärna lite hackad choklad samt marshmallows till garnering. Fyll de plastklädda formarna med glassmeten. Täck med plast och ställ i frysen. Låt dem frysa minst 4-5 timmar.

Vid servering stjälp upp glassen, tag bort plasten, garnera med hackad choklad och marshmallows. Har du jordgubbar eller andra färska bär är det gott till.

Chokladglass

Foto: Charlotte Jenkinson

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..