Currysill med äpple

Recept på supergod currysill med äpple. Gör den på 5-minuterssill så blir den klar jättesnabbt.

En god sill som går snabbt att göra är bra att ta till så här dagen före julafton och man ändå vill göra sin egna inläggning. Den andra sillen som jag gjort på hela salta filéer är redan gjord och det receptet finns här. Men nu hade jag bråttom och köpte 5-minuterssill, alltså sill som ligger i en neutral ättikslag, och därför kan läggas in i en krämig och god sås. Vanligt är att göra senapssill, men nu valde jag curry och äpple. Ett annat sillrecept med citron och kardemumma kan ni hitta här.

Currysill

  • 2 förpackningar 5-minuterssill, à 420 g (det var 3 stora filéer i varje förpackningar)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 2-3 tsk currypulver
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2 lite syrliga äpplen t ex Aroma

Häll av sillen genom ett durkslag. Blanda i en skål majonnäs, gräddfil och currypulver. Skala och finhacka löken och blanda ner det. Skölj, dela och kärna ur äpplena. Skär dem i små tunna bitar och blanda med currysåsen.

Om sillfiléerna är hela skär dem i bitar (i en del förpackningar är sillen redan i bitar) och blanda ner dem i såsen. Ställ sillen kallt några timmar före servering så att smakerna gifter sig.

Servera med lite extra currypulver och eventuellt hackat hårdkokt ägg.

GOD JUL!

Currysill

Foto: Charlotte Jenkinson

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..