Baka små hallongrottor – recept på favoritkakan nr 1

Recept på hallongrottor. Baka dem i små muffinsformar så blir de fina och små.

Hallongrottor är en riktig vinnare i småkaksdivisionen och otroligt svåra att motstå. De är dessutom lätta att baka så man kan göra dem ofta om man vill. Jag bakade i små formar och det blev 16 st. Jag använder en del potatismjöl vilket gör dem mörare. Hallonsylt kan man byta mot färska hallon och lite socker när de snart kommer i säsong.

Till 16 små hallongrottor:

  • 125 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • ca 1 dl hallonsylt
  • små veckade pappersformar (muffinsformar)

Sätt ugnen på 200°. Rör samman smör och strösocker i en bunke. Blanda mjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Blanda det med smörblandningen. Ställ ut pappersformarna på en plåt. Forma jämnstora bollar av degen och lägg i formarna. Gör en fördjupning i mitten på varje liten boll och fyll med sylt. Grädda hallongrottorna mitt i ugnen 10 – 12 minuter.

Hallongrottor

Foto: C Jenkinson

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..