Äggröra – enkelt recept

En krämig och varm äggröra på en bit rågbröd är perfekt till frukost lediga dagar. Gör äggröran i en kastrull eller stekpanna på låg värme, och låt det ta tid. Då får du den rätta krämiga konsistensen på äggröran.

Till 2 pers:

  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 2 tsk smör
  • 2 skivor rågbröd
  • ev nymald svartpeppar

Vispa samman äggen med gaffel i en skål. De ska bara röras ihop – ingen kraftig vispning behövs. Blanda ner grädde och salt. Smält smör i en kastrull eller stekpanna. Medelvärme eller strax under är bra. Häll i äggsmeten och rör sakta, helst med en träslev. Fram och tillbaka ner mot botten av stekytan hela tiden. När äggröran fått sin rätta krämiga konsistens – det kan ta några minuter – servera den direkt på rågbröd.

Gott till äggröra kan vara t ex rökt skinka, rostbiff, rökt fisk eller gravad lax. Stekt lök eller rostad lök är också gott till samt olika pickles.

Egg

Foto: Charlotte Jenkinson

Till den här vinterfrukosten är det förstås optimalt att pigga upp sig med färskpressad apelsinjuice. Pressa själv blir godast och nyttigast.

Apelsinjuice

Foto: Charlotte Jenkinson

Den här vintern är ju väldigt grå, regnig och mörk. Åtminstone här i södra Sverige. Men vintertid är apelsintid och man kan alltid låta solen gå upp inne istället.

Apelsinskiva

Foto: Charlotte Jenkinson

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..