Försmak på Paul Svenssons nya restaurang

paul-svensson-1

För några veckor sedan blev jag inbjuden till ett event som handlade om färska örter, bakom stod örtföretaget SPISA och i köket hittade jag Paul Svensson som levererade trevliga serveringar som gav en föraning om hans nya restaurang på Fotografiska.

paul-svensson-2

Först ut denna kväll var typ ”svensk sushi”, bland annat potatis med matjessill, senap och gräslök.

paul-svensson-3

Torsk med ärtor, bönor och mynta. Men inte bara det, brynt smör tog kommandot i denna serveringen.

paul-svensson-4

Eftersom att eventet var en örtskola hade SPISA med sig en stor del av sitt sortiment, i lugn och ro kunde vi dofta och smaka oss igenom massa olika varianter av bland annat basilika, intressant för oss icke-köksproffs.

paul-svensson-5

Kantareller med ägg, dragon, lakritsrot och persilja.

paul-svensson-6

Fläsksida med persiljerötter, persilja, lagerblad och senap.

paul-svensson-7

Kyckling med thaibasilikia, koriander, ingefära och morötter. Den här rätten känns så himla mycket Paul Svensson, morötter i olika variationer och den större rackarn som fått smak av hönsbuljongen. Smakade mycket kyckling utan att innehålla ett lass av kycklingkött!

paul-svensson-8

Grillad sallad med päron, blåmögelost, koriander och mynta.

paul-svensson-9

Kvällens final blev Pauls äpplepizza, äpple på smördeg med fänkålsdill och citronmeliss.

Det var första gången jag träffade Paul Svensson och största behållningen var när jag pratade med honom om hans mattänk, skrapade lite på ytan och hoppas kunna ta upp samtalet snart igen. Det jag gillar med Pauls mat är det stora fokuset på grönt och hållbarhet utan att han är vegan, köttet är där mer som en krydda.

Vad tycker du om Paul Svenssons mat?

  1. Kinna skriver:

    Tack för fint blogginlägg. Som du kanske vet älskar jag Paul Svensson. Om du inte har varit på nya restaurangen på Fotografiska måste jag varmt rekommendera den. Så bra och så gott!

Comments are closed.

LOADING..