Se hur 7 kedjehamburgare ruttnar (eller inte) efter en månad

Kul experiment där någon köpt hamburgare från sju olika kedjor (McDonald’s, Wendy’s, Jack in the Box, Burger King, Umami Burger, Carl’s Jr och In-N-Out) och sedan placerat burgarna under en glaskupa för att se vad som händer efter en månad. Skrämmande nog är det en hamburgare som inte möglar alls, vad det beror på vet jag dock inte. Fantastiska I Fucking Love Science skrev en artikel som ger en förklaring (tack för tipset Magnus Lindstaf!), Here’s Why McDonald’s Burgers Don’t Rot.

  1. Vi kanske kan höja nivån på detta inlägg lite genom att faktiskt titta på vad som händer med hamburgare och mögel lite mer vetenskapligt, snarare än att döma ut McDonalds hamburgare utifrån vad vi ser rent visuellt i en video?

    Här är en tänkbar förklaring till fenomenet:
    http://www.iflscience.com/health-and-medicine/heres-why-mcdonalds-burgers-don-t-rot

    Artikeln avslutas passande med ”If you want to hate fast food because you find the nutritional content objectionable, go right ahead. But criticize what it is, don’t speculate and fear monger about what it is not.”. Läsvärt.

    1. Tack Magnus! Jag lägger till det i inlägget!

Comments are closed.

LOADING..