Mitt första besök på Restaurang Kurdistan

Restaurang Kurdistan vid Solvalla

Nyfikenheten är min främsta drivkraft i livet och idag tog den mig till genuina Restaurang Kurdistan vid Solvalla utanför Stockholm. Jag har aldrig tidigare ätit kurdisk mat, men någon gång måste bli den första tänkte jag. Jag och en kollega lyckades lura en annan kollega som tagit bil till jobbet att vi skulle lämna Vasastan och sikta västerut, mot kolgrillen vid Solvalla.

Restaurang Kurdistan ligger på ett riktigt ocharmigt ställe, mellan en stor väg och en bensinmack, men det gör det lite charmigt om du frågar mig. Ibland vill man ha något annat än supercoola Restaurang Gro på lunchen liksom.

Menyn på restaurangen är köttbaserad och lite stressad valde jag deras shishkebab, om det var den mest kurdiska rätten är oklart. Innan maten kom in fick man ta för sig av en salladsbuffé och en helt fantastisk linssoppa!

Shish-kebab från Restaurang Kurdistan

Min shishkebab serverades med bröd, persilja, grillad tomat och grön peppar – enkelt och underbart gott.

Tandooribröd på Restaurang Kurdistan

Jag älskar bröd mer än något annat och nybakat tandoorbröd är en höjdare, så gott med lite vitlökssås och kött på.

Restaurang Kurdistan är en rätt känd restaurang, hade varit kul att prova mer liknande ställen i Stockholm. Var hittar jag till exempel den bästa falafeln? Berätta gärna i kommentarerna.

  1. Prova Rest. Kurdistans lammlägg och auberginesoppa nästa gång!

  2. Gülay skriver:

    Hej
    Jag vet inte om du har testat Amida kolgrill i Södermalm. Om inte du borde göra det. Det var det godaste turkisk/kurdisk mat jag ätit i Stockholm. Falafelbaren i söder är det många som har varit nöjda med.

Comments are closed.

LOADING..