Fantastiska smaker på Kødbyens Fiskebar i Köpenhamn

kodbyens-fiskebar-1

De senaste gångerna jag varit i Köpenhamn har jag besökt Kødbyens Fiskebar och även senaste gången jag var där blev jag inte besviken, låt mig förklara varför.

kodbyens-fiskebar-3

Lördag kväll mitt i hippa Köpenhamnsstadsdelen Kødbyen gör man klokast i att boka bord, det hade jag inte gjort tyvärr. Med positiv ton och några leenden lyckades jag charma din kvinnliga hovmästarinnan och vi fick ett bord för två en bit från baren, väldigt skönt!

kodbyens-fiskebar-2

Under tiden vi ögnade igenom menyn tog vi varsin cocktail, med smak av hallon och mynta, uppfriskande!

kodbyens-fiskebar-4

För runt hundringen fick vi in denna förrätt som vi delade på, diverse olika grönsaker, majonnäs och väldigt goda räkor!

kodbyens-fiskebar-5

Jag gillar upplägget med Fiskebarens meny, indelning i hybrid av förrätter och ammisar, mellanrätter, varmrätter och desserter påminner lite om en av mina Stockholmsfavoriter, Oaxen Slip (läs min recension av Oaxen Slip). Efter den inledande räkrätten gick jag vidare till kammusslor (eller pilgrimsmusslor som vissa säger) som stekts i smör och serverades med bland annat ärtkräm och friterat grishuvud (väldigt danskt!). Trots att det är över en månad sedan jag åt denna rätt kan jag fortfarande minnas smaken av de perfekt stekta musslorna.

kodbyens-fiskebar-6

Min fru tog fish and chips, lite tråkig uppläggning, men bra smaker.

kodbyens-fiskebar-7

Sist ut denna kväll blev denna dessert som jag åt helt utan problem, exakt vad den smakade minns jag inte.

Jag har besökt Kødbyens Fiskebar några gånger nu och jag tycker att restaurangen håller hög klass utan att vara superdyr, vissa rätter är kanske lite överprissatta dock. Precis som många andra moderna restauranger ändrar man menyn efter säsong och det gör att det aldrig blir uttjatat.

Vad tycker du om Fiskebar? Vilken är din favoritrestaurang i Köpenhamn?

  1. Johan skriver:

    Väldigt god kebab på black axe mangal i ködbyn om du har vägarna förbi igen

Comments are closed.

LOADING..