Chef’s Dinner på Berns Asiatiska

berns-asiatiska-1

Igår var jag på en speciell middag på Berns Asiatiska, superkockarna Niklas Ekstedt, Christian Hellberg, Johan Lindqvist och Karl Ljung hade komponerat varsin femrättersmeny, totalt 20 rätter alltså!

berns-asiatiska-2

Efter en inledning av kockarna började middagen med några ammisar såsom friterad krabbcake, kobebifftartar och tatakihalstrad hamachi (fråga mig inte vad det är, förutom om det var gott).

berns-asiatiska-3

Denna skapelse var bra smakmässigt, supermör högrev med sesam och någon kräm på toppen. Det enda jag saknade var någon slags texturbrytare såsom något krispigt chips eller liknande.

berns-asiatiska-niklas-ekstedt

Jag tog också tillfället i akt att prata med Niklas Ekstedt och det var han som stod för steamed bun (det ångade brödet) med anka uppe till höger. Lite snabbt pratade vi om steamed buns och han gav sitt bästa tips för att lyckas med bröden, lång jästid för att verkligen få den där fluffigheten som eftersträvas, tyvärr hann jag inte lura av honom något recept.

Efter 20 serveringar var jag rejält mätt och de 975 kronor som middagen kostade kändes väldigt rimlig och nästa gång det blir något liknande rekommenderar jag ett besök.

  1. Steamed buns är något av det godaste som jag finns. Har du ätit pork buns på Miss Voon?

Comments are closed.

LOADING..