Jag berättade om LRF:s nya restaurangsatsning By:Fiket på Franzéngatan 1 i Stockholm för några veckor sedan och nu har jag varit där och ätit lunch på riktigt.

byfiket-stockholm

Jag berättade om LRF:s nya restaurangsatsning By:Fiket på Franzéngatan 1 i Stockholm för några veckor sedan och nu har jag varit där och ätit lunch på riktigt. Lunchutbudet på By:Fiket består av varma mackor och sallader, jag fastnade för det förstnämnda. Eftersom att LRF vill lyfta fram alla fantastiska råvaror som produceras i Sverige har det också påverkat menyn, de varma mackorna har landskapstema och de byts ut med jämna mellanrum. Efter lite beslutsvånda valde jag Gotlandsmacka som bestod av  så kallad lammsmäcka (typ färsbiff) på lamm från Löfvsta Kött, rostade morötter från Ryftes, ramslökspesto och Allerums prästost. För 15 kronor extra fick jag även en kopp med blomkålssoppa, totalt kostade lunchen mig 90 kronor.

Hur smakade denna helsvenska upplevelse? Jag blev positivt överraskad och det är många klasser bättre än de varma (halvfabrikat till) mackor som serveras på Wayne’s Coffee, Espressohouse och liknande ställen. Det var dock lite snålt tilltaget med grönsakerna vid sidan om och jag blev därför inte supermätt. Soppan jag fick vid sidan om passade inte riktigt till, en krämig soppa är inte bästa kombinationen till en varm macka med ost i, jag hade istället uppskattat en lite lättare grönsakssoppa.

Jag är ändå nöjd med vad jag fick på By:Fiket, nästa gång jag äter där ska jag bara hoppa över soppan, samt tigga till mig lite extra grönsaker vid sidan om.

Vad tycker du om By:Fiket?

LOADING..