Köpenhamnsresan för några veckor sedan bjöd på några riktiga höjdare och den kanske största höjdpunkten bestod av smörrebröd på Mikkellers restaurang Øl & Brød.

ol-brod-kopenhamn-1

Köpenhamnsresan för några veckor sedan bjöd på några riktiga höjdare och den kanske största höjdpunkten bestod av smörrebröd på Mikkellers restaurang Øl & Brød.

ol-brod-kopenhamn-meny

Vi hade bokat bord till lunchen denna söndag, de har middagar också, men lunchen erbjuder tillräckligt med rätter för att man ska vara nöjd.

ol-brod-kopenhamn-andreas-ivarsson

Det fanns möjlighet att dricka snaps till smörrebröden, den möjligheten tog jag inte.

ol-brod-kopenhamn-meny-2

Vår servitör berättade att 2-3 rätter var lagom för att bli mätt och jag fastnade för deras lax, steak tartare och ananasdesserten. Till varje rätt fanns det också ett rekommenderat öl som kunde fås i stora och mindre glas.

ol-brod-kopenhamn-inredning

Jag gillar verkligen inredning på Øl & Brød och det faktum att klientelet var så blandat, grabbgäng, familjer och par i en salig blandning.

ol-brod-kopenhamn-2

Under rotfruktsbädden döljde sig helt fantastisk lax som vilade på det mörka rågbrödet, allt ackompanjerat av majonnäs och körvel. Smakmässigt var det en hit och krispigheten i rotfrukterna bröt av bra mot den mjälla laxen. En bra start på min ”danska frokost”.

ol-brod-kopenhamn-3

Steak tartare, tomat och paprika. Yvig uppläggning och vågat med paprika är det minsta jag kan säga om denna servering.

ol-brod-kopenhamn-4

Sist ut var denna dessert med ananas, rom och kokos. Det var kanske den sötaste dessert jag ätit på riktigt länge och en intressant kontrast till vad jag serverades på Finlands bästa resturang Chef & Sommelier för någon månad sen (läs mer om Helsingfors-restaurangen i min recension). Det blev dock inte för sött, parningen med den väldigt syrliga surölen gjorde att det blev balans!

ol-brod-kopenhamn-5

Just ja, min fru var ju med också och hon valde dessa rätter; majs och ägg, samt kalvbräss och jordärtskocka.

Sammanfattningsvis hade jag en riktigt trevlig mat- och ölupplevelse på Øl & Brød i Köpenhamn och jag rekommenderar dig verkligen ett besök nästa gång du är i den danska huvudstaden.

Vad är dina åsikter om smörrebröd? Och vad har du för favoriter?

Gratis nyhetsbrev om mat

Vill du ha allt serverat i din mejlkorg? Då kanske mina helt nya nyhetsbrev kan vara något för dig. Till en början fokuserar jag på tre varianter som är helt olika, du kan därför prenumerera på alla tre och ändå få något unikt varje gång.

Fyll bara i hur ofta du vill ha nyhetsbrevet och din mejladress i mitt formulär.

LOADING..