Korvlunchen som utmanar klassiska Günters korvkiosk

Lunch på Lennart & Bror på Birgerjarlsgatan

I höstas berättade jag om nya köttbutiken Lennart & Bror på Birgerjarlsgatan i Stockholm, och hittills har det gått bra för Fritjof Andersson och Rasmus Ek som driver butiken. Jag har handlat där några gånger och stället känns seriöst.

Nu har jag också provat deras lunch och den dagen jag var där stod korv på menyn. Det gick att välja mellan tre olika korvar och jag fastnade för kabanoss för 79 kronor, klassikern som jag alltid köper när jag köper lunch från Günters korv vid jobbet.

Maten serverades på en rostfri bricka, inslagen i smörpapper. Två kabanoss var nedstuckna i en saftig baguette och i baguetten fanns två olika såser, en chimichurri bland annat (om inte mina smaklökar lurade mig helt). En god korvlunch helt enkelt! Mitt tips till dig är dock att be om senap när du äter korv där, då smakar det ännu bättre.

Hur står sig då Lennart & Bror mot klassiska Günters? Vad gäller servicenivå och tid från beställning till man kan äta, är grabbarna ljusår bättre än korvmojjen på Karlbergsvägen och det betyder mycket när man äter lunch. Smakmässigt är det helt olika upplevelser, köttbutiken på Birgerjarlsgatan är en förfinad korvupplevelse. Jag kommer dock fortsätta att gå till Günters, ibland vill man ha det lite mer rough när man äter korv.

Vad tycker du om köttbutiken Lennart & Bror?

LOADING..