Bästa pizzan i Helsingfors

skylt-skiffer-helsingfors

Jag åkte ju inte till Helsingfors för att äta pizza, men trots det åt jag pizza tre gånger (nästan lite pinsamt, om du gillar pizza rekommenderar jag dig att läsa mitt inlägg om Finlands motsvarighet till Pizza Hut). Om du frågar helsingforsborna om bästa pizzan i Helsingfors så är sannolikheten stor att de säger restaurang Skiffer på Skifferholmen.

För att komma ut till Skifferholmen behöver du åka en kort båttur och enklast är att ta den lilla båten som Helsingfors Segelsällskap kör, det kostade 4 euro i somras.

skiffer-helsingfors-servering

Väl på Skifferholmen hamnar man bara några meter från restaurang Skiffer som serverar pizzorna, dagen när vi var där var det över 30 grader varmt och en plats i skuggade lockade.

skiffer-helsingfors-meny

Meny på finska, tack för det! Självklart fanns det en på engelska i baren och jag valde en Surf & Turf med chorizo, havskräftor, chili och koriander.

skiffer-helsingfors-maku-beer

Ölutbudet på fat bestod av två sorter, Lapin Kulta och lokala Maku Brewings specialöl Skiffer Ale. Vilken tror du jag valde? Skiffer Ale så klart!

fiskargubbe-skifferholmen

hss-livboj

skiffer-helsingfors-spritz

utsikt-skifferholmen-helsingfors

Utsikt från vårt bord in mot Helsingfors stad.

skiffer-helsingfors-pizza

Här är den, vad många anser vara bästa pizzan i Helsingfors. Lövtunn och frasig botten med välsmakande tomatsås, ost, chorizo och kräfta. Visst var det en bra pizza och det fina läget, bara några meter från vattnet, höjde också upplevelsen ett snäpp. Skifferholmens pizza är ett måste om du är i Helsingfors (med undantag för vintern kanske…).

  1. Chris skriver:

    Skiffer finns numera inne i stan också, i stadsdelen Berghäll. Tror det finns en i Rödbergen också. Betydligt bättre ölsortiment än ute på ön.
    Men för att testa nåt nytt i pizzabagare nästa gång, gå in på Piece n Love på Nylandsgatan 9. Där serveras pizza bianco, dvs. utan tomatsås.

Comments are closed.

LOADING..