Så gör du en tårta med USA-flagga inbakad

Gillar du USA och vill göra något coolt till 4 juli när det är deras nationaldag eller vill du bara baka något coolt? Oavsett vilket borde du testa att göra en tårta med USA-flagga, följ bara mina enkla instruktioner så fixar du det.

Tårta med USA-flagga

Tårta med USA-flagga inbakad

Tårta med USA-flagga inbakad

Bottnarna i min tårta blev en klassisk sockerkaksbotten eftersom att den är stabil och jag är rätt hårdhänt mot mina bottnar. Springformen är 16,5 cm om du undrar.

Tårta med USA-flagga inbakad

Klassisk närbild på lite ingredienser, som du ser (suddigt…) så har jag mixat hallonen och jag gjorde likadant med blåbären.

Tårta med USA-flagga inbakad

Totalt blev det sex lager i tårtan. De två översta är lite mer komplicerade, för att få till exakta mått använde jag en kaffekopp och tryckte ut.

Tårta med USA-flagga inbakad

Färdigdekorerad tårta, du kanske noterar att lagret med frosting är rätt tunt. Receptet är dock uppdaterat så att du får mer frosting än vad jag fick när jag bakade.

Tårta med USA-flagga inbakad

Buntingen ditsatt. Stolparna är grillpinnar med papper runt om och snöret är helt vanligt hushållssnöre.

Tårta med USA-flagga inbakad

Voila! Så här blev tårtan, jag tycker den blev helt okej. Jag har sett en del flaggtårtor på internet som haft starkare färger, men min tårta har en stor bas av bär som färgsätter och smaksätter tårtan.

Tårta med USA-flagga inbakad

Uppskuren tårta hemma på köksbordet.

Tårta med USA-flagga inbakad

Tårta med USA-flagga inbakad

Tårta med USA-flagga inbakad

Tårta med USA-flagga inbakad

Tårta med USA-flagga inbakad

Recept tårta med USA-flagga

Ingredienser

1 botten (du behöver alltså 3)

2 ägg
160 gram/2 deciliter socker
195 gram/3 deciliter vetemjöl
2 teskedar bakpulver
75 gram smält smör
1 deciliter yoghurt

Smaksättning
65 gram hallon och röd karamellfärg
65 gram blåbär och blå karamellfärg
2 teskedar vaniljlag (eller annan vanilj)

Frosting
150 gram smör
300 gram cream cheese
4 deciliter florsocker
2 teskedar vaniljlag

Så här gör du

1. Om du vill dekorera med flaggor så får du se till att förbereda det innan. Om du vill använda de jag gjort så laddar du ner pdf:en här, bara att skriva ut, klippa och limma ihop.

1. Första steget är att börja med dina bottnar. Börja med att smöra och bröa dina formar så att du inte glömmer det.

2. Sen vispar du ihop ägg med socker (och vaniljlag om du gör vaniljbotten) till det är riktigt poröst.

3. Sikta i mjöl och bakpulver i äggblandningen och vänd runt. Tillsätt sedan eventuella bär (om du gör blå eller röd botten alltså), smör och yoghurt. När det är en jämn smet är det redo för formen. Sätt in formen i ugnen på runt 180 grader, troligen behöver bottnarna minst 40 minuter (mina behövde 50 min i min gasugn…). Testa med en provsticka så vet du när det är färdigt.

4. Kyl färdiga bottnar på ett galler och lägg gärna in i frysen en stund så underlättar det när du skär bottnarna i lager.

5. Nu är det dags för frostingen. Börja med att vispa smör och cream cheese ordentligt så att det får en gräddliknande konsistens. Sikta sedan ner florsocker och häll i vaniljlag. Vispa därefter tills det blivit riktigt krämigt.

6. Dags att skära bottnarna. Dela vit och röd botten i fyra lager (den översta är lite rundad och därför inte superanvändningsbar).

7. Börja sedan med att lägga rött, bred på frosting och vitt med frosting tills du har fyra lager (2 röda och 2 vita). Nu börjar det pilliga. Använd en rund form (eller kaffekopp som jag gjorde…) och tryck ut en röd och en vit cirkel som ska vara i mitten, runt den ska du ha två lager blå botten. Även där ska du ha frosting mellan varje lager.

8. Sista steget är att breda frosting på och runt så att du döljer det färgrika innehållet.

9. Innan servering dekorerar du med dina flaggor!

Berätta gärna i kommentarerna hur det blev för dig! Och du får gärna länka till bilder där eller på Instagram, se bara till att tagga @andreasivarsson, så ser jag det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..