Restaurang Shibumi i Stockholm

Shibumi ligger i källaren i samma byggnad som Esperanto och det är Sayan Isakssons senaste krog, något som Hampus Thunholm berättade för mig i min podcast redan i februari (lyssna på den nu om du inte redan gjort det). Shibumi är en så kallad izakaya, ungefär japansk cocktailbar och det är ett intressant koncept tycker jag. Undrar du över namnet Shibumi förresten? Självklart är det japanska och det betyder, väldigt förenklat, enkel skönhet.

Restaurang Shibumi i Stockholm

Detta första besök på Shibumi hade jag sällskap av två polare, en fredag efter jobbet och vi började med att beställa in varsin cocktail samtidigt som vi tittade i menyn. Menyn är består av olika rätter av vad Shibumi kallar mellanrättsstorlek, alltså att man behöver 4-5 stycken för att bli mätt.

Laxtartar från Restaurang Shibumi i Stockholm

Jag började med en laxtartar som serverades väldigt annorlunda i en trälåda och den var så god att jag egentligen hade velat ha en till. Men jag lyckades stå emot begäret.

Restaurang Shibumi i Stockholm

Rätt nummer två denna kväll var mer ett snack, majstempura som också var en höjdare.

Restaurang Shibumi i Stockholm

Shibumi hade också en curry på menyn, med kalvbräss och det kunde jag inte heller motstå. Jämfört med övriga rätter var det ingen superhöjdare, ospännande smak.

Beef Slider Restaurang Shibumi i Stockholm

Den populäraste rätten på Shibumis meny är deras slider med shortrib och kimchi i ett litet briocheliknande bröd. Jag fick in två sliders på en bricka och det smakade hur härligt som helst, krispig stekyta på köttet som samtidigt var väldigt mört tillsammans med kimchin.

Restaurang Shibumi i Stockholm

Innan jag blev helt mätt hann jag också ta några knivmusslor och en glasstrut. Vad säger man om knivmusslor egentligen? Jag gillar det coola formatet på de musslorna och köket hade fått till bra konsistens, inte alls så där gummiaktigt som det ibland kan bli och det krämiga skummet passade bra till. Det finns olika smaker av glassarna på menyn och vi beställde tre olika, alla väldigt goda på sitt sätt.

Efter mitt första besök på Shibumi är jag kär. på plussidan hittar vi schysst prisnivå, avslappnad stämning, bra service och intressant meny. Det var inte något negativt alls under vårt besök, mer än att det ibland dröjde lite tid mellan rätterna. Shibumi är min nya ut-och-äta-något-enkelt-efter-jobbet-favorit (synd att det händer för sällan att jag göra såna grejer bara).

Har du hunnit besöka Shibumi än? Berätta gärna vad du tycker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..