Asiatisk middagsklubb i Stockholm

Middagsklubbar blir en allt vanligare syn även i Stockholm och för ett tag sen besökte jag Guerilla Eats, en asiatisk middagsklubb i Stockholm.

Asiatisk middagsklubb

Phuong Lam-Jones och hennes man ligger bakom Guerilla Eats och en gång i månaden kör man sin middagsklubb, varje gång bjuder man på fem rätter och en dessert, man föreslår en donation på 350 kronor och det är verkligen inte mycket pengar om det är bra mat. Vad gäller dricka får man ta med det själv och vi tog med oss några öl, bland annat en Mikkeller Dim Sum som är anpassad för asiatisk mat.

Asiatisk middagsklubb

Goi ga, kycklingsallad med kål och jordnötter.

Denna kväll var det jag, min fru och fyra andra personer vid middagsbordet på Guerilla Eats. Lustigt nog var jag och min fru de enda svenskarna och det gjorde att det blev helt andra samtal än om det varit en helt homogen grupp människor. Gemensamma nämnaren för oss alla var det stora matintresset, bland annat diskuterade vi bra asiatiska restauranger i Stockholm.

Asiatisk middagsklubb

Cha gio, vårrullar.

Första rätten var Goi cuon eller spring rolls (överst i detta inlägg), för oss med dålig koll på det viatnemesiska köket var det räkor, fläsk och salladslök rullade i rispapper med en jordnötssås vid sidan om. En fräsch förstarätt denna kväll och sedan fortsatte det i samma stil, fräschör med mycket räkor och kyckling var ledorden.

Asiatisk middagsklubb

Hoanh thank sup, räkwontonsoppa

Asiatisk middagsklubb

Banh khot, minipannkakor med räkor.

Vad tycker jag om Guerilla Eats då? Det var en riktig kanonkväll, sällskapet var i absoluta toppklass och maten var också bra, om det varit lite mer variation i rätterna hade det blivit ännu bättre betyg. Jag kan absolut rekommendera Guerilla Eats, kolla när det är nästa gång på sajten Gastronomic Travels.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..