Så smakar Brooklyn Brewerys folköl

Brooklyn Brewery folköl

För några veckor sedan berättade jag att Brooklyn Brewerys första folköl snart släpps i Sverige och nu har jag fått tag på en flaska som jag har provat.

Flaskan jag fick levererades utan etikett, likt den Westvleteren jag provade för ett tag sedan, när Brooklyn Brewery 1/2 Ale släpps i butik i mitten av april kommer det dock sitta en etikett på flaskan.

Brooklyn Brewery 1/2 Ale

Lagom kall efter en timme i kylen hällde jag upp Brooklyn Brewery 1/2 Ale i ett ölglas (Orrefors Taster som precis har släppts). Halvt grumlig i glaset med vitt skum på toppen. När jag doftar känner jag selleri och grapefrukt samt vad jag associerar till belgisk jäst, visst känns det som Belgien.

Smakmässigt hittar jag citrus, lite kryddpeppar och en torr finish med diskret humlebeska. Jag vill dricka mer, Brooklyn Brewery 1/2 Ale är en smakrik törstsläckare som har få konkurrenter på landets ölhyllor utanför Systembolaget. Förhoppningsvis kommer det släppas ännu fler intressanta folköl i Sverige framöver, vi har redan sett några innan Brooklyn Brewerys släpp.

  1. John skriver:

    Kul med bra folköl. Det vill man gärna prova. Vilka fler har du sett före BBs släpp? Tacksam om du namedroppa… och var kan jag handla dom?

    /John

Comments are closed.

LOADING..