Hambergs fisk i Uppsala

När jag intervjuade Johan Hedberg för min podcast (lyssna på avsnittet här) passade jag också på att gå runt lite i Uppsala, en stad jag har dålig koll på. Ett av lunchtipsen jag fick från Johan var Hambergs fisk i Uppsala.

Hambergs fisk ligger vid Fyrisån, på Fyristorg 8 och som jag tolkar det så var det en fiskaffär från början, men nu är det också en trevlig restaurang som erbjuder fisk och skaldjur på sin meny.

På deras lunchmeny denna dag fastnar jag för klassikern spätta med potatis och remouladsås. Det är en enkel rätt som kanske kan tala om Hambergs fisk lägger ner mer kärlek än de syltor som serverar denna klassiker.

Det är svårt att skriva några epos om panerad fisk och majonnäsbaserad sås, så det tänker jag inte göra. Fisken var lagom stekt utan att vara torr, med en god skorpa runt och remouladsåsen smakade fräscht. Hambergs fisk i Uppsala var en trevlig lunchupplevelse och jag kan rekommendera restaurangen om du har vägarna förbi Uppsala.

LOADING..