7 matlagningstips från Nour El-Refai

När jag pratade med Nour El-Refai i min podcast fick jag också massor av matlagningstips från henne och här kommer de 7 bästa om du inte hunnit lyssna på podcasten än.

1. Koka saker i öl är en given hit

Det här håller jag verkligen med om.

2. Tid är en krydda

Långkok påverkar smakerna och gör att helt andra nyanser kommer fram än om man bara hastar iväg något.

3. Citronskal är ett stort no no om man gör långkok

Jag har inte testat det, och nu behövs det kanske inte när Nour sågar det.

4. Quorn är inte gott, punkt!

Nour har tidigare varit vegetarian, men hon tröttnade och quorn står inte högt på listan.

5. Whiskey i chokladefterrätter, med grädde och i såser

Hon är ju whiskeynörd och då är detta inte så oväntat. Jag brukar själv ha whiskey i min hemkokta chokladsås, blir magiskt gott.

6. Skvätt whiskey på majskolvarna på grillen

Inte varit läge att testa det än, men till våren, då jävlar!

7. Mycket, mycket lök utmärker sig i mina långkok

Det här anammar jag redan, lök är verkligen en av grönsakerna som helt förändras från att den är rå tills den är tillagad.

  1. Hej

    Tack för bra läsning, jag undrar därefter vad för utrustning som används för denna podcast/intervju

    mvh Daniele

    1. Hej Daniele!
      Jag har en Apogee Mic som spelar in ljudet i Garageband på min laptop, sen redigeras det i Audacity. Har du också en podcast?

Comments are closed.

LOADING..