Hängmörat kött på Vassa Eggen

Vassa Eggen på Birgerjarlsgatan är en av Stockholms bästa köttrestauranger och nu har man invigt sina köttmörningskylar. Tillsammans med några andra journalister och bloggare fick jag tjuvsmaka på det välhängda köttet. Vi fick smaka hängmörad club steak och entrecoté, min favorit var definitivt den förstnämnda med sin fantastiska mörhet.

Hängmörat kött från Vassa Eggen i Stockholm

Jag passade på att prata med Niklas Odin från Vassa Eggen och han berättade att de framför allt kommer ha svenskt och franskt kött i sina mörningskylar. Lite kuriosa var att han tycker att kött från Blekinge är bland det bästa som finns vad gäller svenskt, glädjande för en gammal exilbleking!

Hash browns från Vassa Eggen i Stockholm

Till köttet serverades bland annat hash browns (rårakor på Tore Wretmanesiska), några olika såser och gräddstuvad majs (!!!). Det var kanske inte det nyttigaste som finns, men ibland kan man strunta i det om du frågar mig.

  1. Gräddstuvad majs ett fantastiskt tillbehör. Åt det senast i lördags till en het ”Texas No-bean Chilli” gjord på högrev.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..