Så bra är Petters hamburgerhak Käk

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

Käk i Hornstull på Söder är ett av Stockholms mest hajpade snabbmatshak, håller hajpen eller är det en bluff? Jag har testat och har fått en klar bild om vad jag tycker.

Innan jag kommer till själva recensionen ger jag dig en slags recap, likt i början av varje Homeland- eller Game of Thrones-avsnitt, så du hänger med. Käk ligger i hippa Hornstull på Söder i Stockholm och personerna bakom är rapparen Petter tillsammans med krögarna på Judit & Bertil. Snabbmatshaket började som en popup inne på Judit & Bertil, men finns sedan några månader tillbaka i egna lokaler på Hornsbruksgatan. Namnet Käk och loggan är en slags ripoff av amerikanska hamburgerkedjan Shake Shack. Inför öppningen sa Petter att Käk ”blir ett ”snabbmatställe premium” med världens bästa street food på menyn”, väldigt mycket skryt redan innan stället öppnat och det gjorde mig lite extra vaksam.

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

Denna vardagslunch var det lagom fullt inne på Käk, lokalen var väldigt avskalad, med lite hamburgerhaks-vibbar. Vid lunchtid erbjuder Käk tre olika hamburgare, annars har man även bland annat tacos, gyros och korvar.

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

Jag fastnade för hamburgaren HKB #1, 105 kronor för enbart hamburgaren, utan dryck eller pommes. HKB är en förkortning av Håll Käften-Burgare, min gissning är att Petter menar att hamburgaren är så pass god att man håller käften. De andra hamburgarna på menyn är en med rökt pimiento och en svampburgare.

Det gick rätt snabbt att få in hamburgaren och den levererades i en sån där klassisk hamburgerask som får mig att tänka på Big Mac anno 1992, lite kul. Håll Käften-Burgaren bestod av ett specialbakat bröd, en köttpuck, sallat, tomat och ost. Nu till bedömningen av hamburgaren, skulle den få mig att hålla käften?

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

När jag tagit några tuggor av Håll Käften-Burgaren kändes det snarare som att jag satt på ett Sibylla-hak i Eslöv än det ”snabbmatsställe premium” med ”världens bästa street food” som Petter påstått. Visserligen har jag bara varit där en gång, men anledningen till att jag inte gillar Käk beror inte på genomförandet. Det stora problemet med Käks hamburgare är smakerna och brödet. Brödet smakar bra, men är alldeles för stort, något som borde kunna rättas till rätt snabbt. Själva köttpucken är luftig och saftig, men tyvärr smakar den grillkrydda och svartpeppar, och det är inget jag associerar med en bra hamburgare. Det som dock sänker hamburgaren ännu mer är dressingen, det är verkligen Sibylla-smak på den och hamburgaren hade till och med smakat bättre utan den dressingen.

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

På asken står det Good ideas worth stealing, väldigt tänkvärt. Många har anklagat Käk för att ha snott konceptet rakt av från Shake Shack, men efter att ha ätit Håll Käften-Burgaren så håller jag inte med om det, den är alldeles för dålig för att anklagas för att vara en kopia. För säkerhets skull pillade jag också bort klistermärket från hamburger-asken, skulle det dölja sig en Sibylla-logo under? Nej, det gjorde inte det.

Nej Käk, fixa till ert bröd, kryddning och dressingen så kan det bli en riktigt bra hamburgare.

Levererar Käk världens bästa street food? Knappast, det är en av de sämre hamburgarna jag ätit i Stockholm senaste året.

Fick Håll Käften-Burgaren mig att hålla käften efter att ha ätit den? Knappast.

Väger jag dessutom in att bara hamburgaren kostar 105 kronor så känns det som ett hån. Sorry Petter. Om du vill ha en bra snabbmatshamburgare ska du istället gå till Marie Laveau några kvarter bort, Flippin’ Burgers i Vasastan eller kommande Bun Meat Bun i Farsta Strand.

Vad tycker du om Käks hamburgare? Och vilken är din favorithamburgare i Sverige?

 1. Jari skriver:

  Sorry Petter, Klart bästa Hamburgarna har Hamburgerbruket!!!
  Smak & kvalité in i minsta detalj!

  https://hamburgerbruket.se/

 2. Carro skriver:

  Det får kosta vad det kosta vill tänkte jag och beställde min burgare + tillbehör. Men oh så besviken jag vart och lurad jag kände mig. Ok, shejken var god, även om den i smak påminner lite om Bigpacks ischoklad. Pommsen och dippen likaså. Men burgaren 🙁 Torr och smaklös. De kunde lika gärna ha serverat bara bröd för samma smakupplevelse. Att man kallar detta för hållkäftenburgare är bara pinsamt även om jag ångrar att jag höll käften och inte krävde pengarna tillbaka. Du får godare burgare vid grillen några meter bort och får då åtminstone vad du betalar för. Hit går jag inte tillbaka.

 3. Erik skriver:

  Tyvärr detta håller inte. Torrt och tråkigt. Finns massa ställen i samma genre som är mycket bättre

 4. Krille skriver:

  Lite sent på denna tråd kanske. Men då får den en bump! Jag gick till Käk med två polare efter gymmet. Hungriga va vi och det är ju en bra krydda så kanske är jag inte trovärdig. Men jag va nöjd med Käk. Lite dyrt för att va snabbmat. Men de ska ju va ”finsnabbmat”. Åt en en tryffelburgare och valde att få en dubbel. Den va jävligt god!! Dock va pommesen inte så himla bra, utan smakade typ brunt. Men brödet va gott och mjukt och köttet saftigt och tryffelsåsen passade kanon! Kanske har Käk snäppet upp sig efter kritiken. Lokalen är dock ingen man sitter i länge.

 5. En jävla massa slirglidare som käkar hamburgare med mikroskop och förstorningsglas här.Det är ju för fan Black Angus kött och jag tror inte på underkänt betyg med den basen.Tyvärr så måste jag åka dit själv och prova istället för att sitta och läsa massa hipster-recensioner som inleder med gnäll över grillkrydda och svartpeppar.Fucking please

Comments are closed.

LOADING..