Gingerbread latte – så gör du

Recept på Gingerbread latte

Gingerbread latte är det ultimata om du vill göra ditt kaffe lite mer juligt, mitt recept liknar den som Starbucks serverar varje år.

Gingerbread Latte (kaffe latte med smak av pepparkaka alltså) är något min fru fullkomligt älskar. Originalet görs på Starbucks, men i Sverige är det rätt svårt att få tag på (även om det finns några Starbucks både i Göteborg, Malmö och Stockholm). Du kan dock göra den helt själv hemma och det behövs inga jättemärkvärdiga ingredienser.

Recept Gingerbread Latte

Ingredienser till en stor kopp
1/4 tesked malen kanel
1/8 tesked malen ingefära
2 teskedar ljus sirap
1 tesked vaniljsocker (använd helst inte vanillinsocker)
1 deciliter mjölk
kaffe (bryggkaffe funkar fint, men om du har en espressobryggare hemma så är det inte helt fel)

För lyxkänsla
Pepparkaka
Vispad grädde

Så här gör du

1. Värm mjölk för skumning och skumma mjölken sedan. Jag har en Bodum mjölkskummare hemma och den är jättebra, om du inte har en mjölkskummare så duger det att vispa med en vanlig visp också.

2. Blanda torra ingredienser, sirap och kaffe i serveringsmuggen/glaset.

3. Häll skummad mjölk på kaffet.

4. Garnera med vispgrädde och pepparkaka om du vill lyxa till det.

5. Drick och var glad, snäll blir du automatiskt eftersom att pepparkakor har den effekten på oss människor.

Är Gingerbread latte något för dig?

Lussekatt-milkshake

TIPS: Prova också mitt recept på lussekattsmilkshake.

Följ gärna mig på Facebook om du vill få uppdateringar om när det finns nytt innehåll på bloggen. På In The Kitchens Facebook-sida delar jag också med mig av sånt som kanske inte blir ett helt inlägg här på bloggen.

  1. Malin skriver:

    Tips
    Skummad mjölk gör du så här
    Fyll till hälften hög proteinmjölk i hög plastburk med lock. Sätt på locket, skaka häftigt, ta av locket och värm mjölken i mikron på 1000W ca 45 sek.

  2. Frida skriver:

    Det låter supergott! Juligt värre!

  3. Lotta skriver:

    Pepparkakslatten är underbart god, tack 🙂

Comments are closed.

LOADING..