Så gör du en lussekattsmilkshake

Mitt första jultips är ett recept på en milkshake med smak av lussekatt, väldigt gott och enkelt att göra hemma.

Ingredienser till en stor lussekattsmilkshake

250 gram vaniljglass (välj en riktigt bra glass som är kompakt med mycket grädde i, jag brukar ha Häagen Dazs)
2 deciliter mjölk (3 %)
1 lussekatt

Så här gör du en milkshake med julkänsla


1. Baka lussekatter. Obs! Går att köpa färdiga också, finns på så kallade bagerier/konditorier. Det som Seven Eleven, Pressbyrån med flera kallar för lussekatter/lussebullar är inte vad du vill ha i en milkshake eller äta någon gång i livet.

2. Se till att dina lussekatter är lite nedkylda, dumt att göra en milkshake med helt nybakade alltså.

3. Slå i mjölken i en mixer, häll på glassen (enklast är om du ställer ”mixerskålen” på en våg för att få rätt mängd) och dela lussekatten innan du lägger den på toppen. Enligt min milkshakeläromästare Jon Widegren på Flippin’ Burgers ska du börja mixningen med några ”puls-drag” följt av vanlig mixning på låga varv. Är den för tunn? Dra i mer glass och mixa lite till.

4. Häll upp din lussekattsmilkshake i ett stort glass, släng ner några juleskum/skumtomtar och drick med sugrör.

Bonustips: Prova att byta ut lussekatten mot pepparkakor så får du en, ja du listade säkert ut det, pepparkaksmilkshake.

Posta en bild av din lussekattsmilkshake på Instagram och använd gärna hashtaggen #lussekattsmilkshake, alla bilder kommer jag lägga upp på bloggen.

Kommer du göra en lussekattsmilkshake i jul?

Recept på Gingerbread latte

TIPS: Prova också mitt recept på Gingerbread latte.

Milkshake med pepparkaka

TIPS 2: Prova också mitt recept på pepparkaksmilkshake

  1. Sara skriver:

    Usch vad äckligt det verkar!

  2. Susanne skriver:

    Enklare att ha uppblött saffran i glassen för att göra en *julshake* – och godare!

  3. Stina skriver:

    Ser förjävligt ut.

  4. Ulrika skriver:

    Testar i eftermiddag 🙂

Comments are closed.

LOADING..