Ölkulturen i Seychellerna

Något av det första jag kollar när jag reser till en ny plats är vilken öl det är som gäller där. Många resmål har väldigt intressant ölkultur, till exempel Belgien, USA och Tjeckien. Visserligen är det massproducerad lager som är standard där också, men under ytan finns annat kul också. Hur ser det ut i Seychellerna då?

Om du reser till Seychellerna får du koppla bort längtan efter kraftiga smaker av humle, det finns inte en IPA att uppbringa (om du inte brygger den själv).

Ölkulturen i Seychellerna är rätt torftig om jag ska vara krass. Det är inte speciellt konstigt med tanke på hur få invånare landet har, men å andra sidan borde inflytandet från Storbritannien fört med en del bra saker. Det gjorde det inte kan jag säga.

Om du är ute efter en öl i Seychellerna finns det tre sorter att välja mellan. Inhemska SeyBrew, licensbryggda Eku och Guinness (!!). Så här ser det ut i de flesta barer och butiker, med vissa undantag.
SeyBrew är den enda ölen som är helt från Seychellerna. Ölen är en ljus och väldigt diskret (smaklös) lager som enbart har sina poänger för att det är så varmt. SeyBrew finns också med smak av lime och ingefära. Självklart har jag smakat alla tre och den med ingefära är min favorit, den har ändå lite smak.

Eku är en licensbryggd, bayersk öl som jag inte alls förstår poängen med. Den smakar precis lika lite som en SeyBrew. Kanske är det en storsäljare bland alla tyska turister, inget jag vet iallafall.

Det allra märkligaste i Seychellernas ölkultur är dock Guinness. Här är man mitt i tropikerna, tryckande värme och man söker svalka. Bland alla ljusa lagers är en mörk stout från Irland enda alternativet. Märkligt. Jag har faktiskt inte en aning om varför Guinness är så populär, men över hela Afrika är det en riktig storsäljare.

Även en kenyansk Tusker Lager slank ner.

Vad är det konstigaste du stött på i andra länders ölkultur?

Tips från mig

Passa också på att läsa mitt inlägg om maten på Seychellerna.

  1. Hi there, I want to subscribe for this blog to obtain most up-to-date updates, so where can i do it please assist.

  2. What’s up everyone, it’s my first go to see at this web site, and article
    is truly fruitful designed for me, keep up posting these types of articles or reviews.

Comments are closed.

LOADING..