Dags att dra vidare för mig

tina-nordstrom-andreas-ivarsson

Allting har ett slut som det brukar heta och ett exempel på det är min medverkan här hos Allt om mat. Snart börjar jag jobba som matredaktör på nystartade KIT.se och det går inte att kombinera med att blogga hos Allt om mat. Det är en positiv nyhet för dig som gillar att läsa det jag skriver, jobba med mat på heltid kommer troligen leda till ännu mer intressant innehåll från mig.

Jag vill dock tipsa dig om att fortsätta följa mig på min blogg www.inthekitchen.se, där kommer jag bland annat att skriva om arbetet med de två kokböcker som ska vara färdiga innan året är slut. Två kokböcker! Ja, jag tänkte att en är lite väl lite för en debutant… en av böckerna är lite hemlig och den andra handlar om mat från Blekinge.

Tack så mycket att du har läst bloggen här på Alltommat.se, finns vissa personer som varit extra aktiva när det gäller kommentarer, en stor kram till er!

Mina 5 favoritinlägg som du borde läsa

1. Så kunde Matfusket lura 500 000 svenskar om jordgubbar

2. Semmelwrap – smartaste sättet att göra den

3. Bara en idiot köar två timmar för en cronut

4. 7 mattrender jag hatar

5. Maten i Seychellerna

LOADING..

Austin Food Works – hipsterstället som inte blivit upptäckt än?

austin-food-works-1

Jag har länge undrat varför det inte finns några ställen i Stockholm som serverar det jag förknippar med barbecue från amerikanska södern. Du vet den där maten vi alla vita medelklassmän äter när vi är i USA och drömmer om att lägga Jonas Cramby-mycket tid på det när vi kommer hem, men det blir aldrig av. Austin Food Works är en ny restaurang i Stockholm som kanske kan uppfylla den ”drömmen”, i alla fall att döma av deras Instagramflöde.

Austin Food Works ligger på Norrtullsgatan 24 i Stockholm, några college football-planer från mitt jobb och jag gick dit med några kollegor tidigare i veckan. Direkt när jag kommer in ser jag hur himla hippt det ser ut där inne, grova bygglampor, (fake-)rostad plåt och Mason Jars-lampor pryder taken, slitet trä, gamla oljeburkar från postapokalyptisk bensinmack i Texas, massor av bourbon och rye pryder sprithyllan. Allt känns så rätt, förutom en sak, klientelet är inte lika coolt. Stans hipsters har inte hittat hit än och än så länge frekventeras Austin Food Works av tråkiga personer som jag. Nog om detta, In The Kitchen är en matblogg, inte en Peter Kadhammar-distanserad reseskildring.

austin-food-works-fried-chicken

Varje dag finns flera alternativ på lunchen, det mesta fokuserar på kött, men vegetariska alternativ finns. Jag fastnade för cornflakes-panerad kyckling som friterats, till den serverades sötpotatis-pommes och någon slags majssallad (typ). Maten känns riktigt spännande för att vara Stockholm. För en stund blundar jag, hugger in i en kycklingklubba och drömmer mig bort till en (än så länge ej genomförd) roadtrip i Texas. Ja, vad ska man säga om smaken? Bra friterad kyckling, bra crunch i ”frityrskalet” och saftigt kött på insidan, med pommes frites som inte gör bort sig och majsen adderade lite fräschör och sötma. Att döma av reaktionerna på mitt Instagram-konto, så borde kanske Austin Food Works undvika bruna tallrikar när man serverar brun mat, men det är en annan historia.

austin-food-works-waffle-burger

En av mina kollegor tog en chopped pork waffle burger, alltså hackat långkokt/grillat fläsk i en våffla. Lite feg kryddning tyckte han, men rätt gott.

 

Efter ett lunchbesök på Austin Food Works känner jag mig nöjd, stället känns lite kul och jag kommer nog gå hit fler gånger. Kvällstid har man också öppet och enligt deras Instagram finns det brisket med riktigt fin ”bark”, ska prova det snart också. Restaurangkedjan Texas Longhorns grundare, Philip Huntzinger, ligger bakom Austin Food Works och vi får se om det blir en kedja även av detta så småningom.

  1. Jaha, så kommer all amerikansk mat till Sverige för eller senare. Kul förståss för er…Men som svenska I USA så drömmer jag om svensk mat. Toast Skagen vilket är det absolut godaste jag vet, räkmackor, mazariner, biskvier, Marabou choklad, mjukost på tub, Estrella chips, grovt bröd, Herrgårdsost, osv, osv.

Comments are closed.

LOADING..

Tina Nordström, nutella och smältost

tina-nordstrom-1

Tidigare i veckan hängde jag med Tina Nordström och hennes partner in crime Benny Cederberg på ett event med Tefal, ett kul möte. Jag och några andra bloggare skulle laga trerätters tillsammans och jag gillar valet av rätter vi körde den här kvällen. Visst gillar jag coola, trendiga rätter och ofta springer jag in i det, men den här kvällen var det en middag utan krusiduller och ibland är det precis vad man behöver. Just det är vad jag förknippar Tina Nordström med, mat från hjärtat.

tina-nordstrom-2

Mitt lag ansvarade för förrätten, surdegsbröd panerade med smält smör, dijonsenap och parmesan.

tina-nordstrom-3

De små ostpanerade hjältarna doppade vi i smältost som vi kört i ugnen en halvtimme så det smält ordentligt.

tina-nordstrom-4

Varmrätt besttod av senapspanerade lammkotletter med varma druvor och oliver, en lätt rätt som lämnade plats kvar till desserten.

tina-nordstrom-5

Desserten var nog bäst, enkelhet när det är som allra bäst. Smörstekta pannkakor med hemmagjord nutella och vispad grädde. Jag har gjort nutella några gånger hemma, bara kört hasselnötter, choklad och lite socker i min matberedare tills konsistensen blivit bra. Tina har kondenserad mjölk i sin nutella (och honung istället för socker), enligt henne ger det bättre konsistens och lenare smak. Jag ska prova min och hennes recept vid något tillfälle, för ett test.

tina-nordstrom-andreas-ivarsson

Precis som alla andra bloggare tar jag bilder med personer jag ser upp till. 😉

Vad tycker du om Tina Nordström?

  1. Älskar henne. Har en bok av henn som är signerad. Tina är så skön att tiita på när hon är med någon tv program. Läste om detta event i någon annan bloggare som jag följer” älska att baka”. Deras lag gjorde pannkakorna. Har aldrig testat att göra egna nutelle,kanske borde man göra det.

Comments are closed.

LOADING..