Idag firar vi med Champagne!

Det råder viss förvirring om det är den internationella idag eller om det var förra veckan. Men spelar roll, Champagne är alltid rätt. Här kommer några riktigt toklyxiga tips samt en mycket bra prisvärd favorit.

krug

Lyxigt värre! Krug Vintage 2003 (90645), hittar du i begränsad upplaga (endast 22 flskor på Systembolaget, så skynda att fynda) en flaska kostar hela 1 931 kr. 2003 var ett speciellt år med en torr vinter och vår, med en mycket tidig blomstring som följdes av två rejäla frostknäppar, och sedan en mycket varm sommar. Tack vare Krugs hänsyn till de individuella uttrycken från vingårdens alla lägen blev resultatet förvånansvärt saftiga, aromatiska och balanserade viner med mycket livlig fruktighet.

ruinart

Ruinart är en riktig favorit! Dom Ruinart 2004 och Dom Ruinart Rosé 2002 är Ruinarts prestigechampagner. Fantastiska årgångar när det gäller champagne. Prestigedryckerna från champagnehuset Ruinart består traditionsenligt av Chardonnay.Dom Ruinart Rosé 2002 har en rik fyllighet som passar utmärkt till mäktiga och kryddiga kötträtter. Dom Ruinart 2004 fina och fräscha karaktär passar perfekt till fiskrätter samt till hummer. Dom Ruinart 2004, (94410) och kostar 1 290 kronor. Dom Ruinart Rosé 2002, artikelnummer: (99206), 1 999 kronor.

veuve

Min huschampagne fast i lyxförpackning! Veuve Clicquot La Grande Dame (90419-01). Pris: 1 299 kronor. La Grande Dame 2006 är förpackade i elegant svart kartong med ett vackert silkesband runt. Flaskan är tillverkade av matt, svart glas och är graverad med husets klassiska logga.

alexander

En riktigt god och prisvärd champagne är Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut
 (7555), för bara 269 kr. Den är frisk och fruktig med inslag av gröna äpplen, gråpäron och rostat bröd. En champagne som är strålande till alla tänkbara tillfällen. Alexandre Bonnet Perle Rosé (7471, 269 kr) passar perfekt som apéritif eller tillsammans med bärdesserter och bakverk. Båda finns just nu i specialdesignad kartong av modisten Malinda Damgaard, som gör hattar år sorheter som Lady Gaga, Noomi Rapace, Kronprinsessan Victoria & Prinsessan Madeleine.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..