ANNONS

Macarons som lyckas!

/

Jag har testat många macarons recept men det här känns som det absolut säkraste receptet hittills för att få fina jämna macarons. Det var min syster som tipsade mig om ett recept av Dane Pemberton på youtube. Han jobbar hela dagarna med att baka macarons så han kan sin grej så att säga. Detta är en macaron som är varmvispad vilket betyder att den blandas ihop med en italienskmaräng. Så du gör en mandelsmet som du sen vänder ihop med den italienska marängen och sen spritsar ut på en plåt.

macarons pistage

macarons fyllning

Macarons

 • 205 g florsocker
 • 190 g mandelmjöl
 • 72 g äggvita
 • foodgel

Maräng:

 • 72 g äggvita
 • 190 g strösocker
 • 60 g vatten

Pistagesmörkräm:

 • 50 g rumsvarmt smör
 • 50 g philadelphia
 • 50 g skalade och putsade pistagenötter
 • 1 nypa salt

Gör så här:

 1.  Mät upp florsocker och mandelmjöl  i en matberedare. Mixa på pulsen ca 16 ggr.
 2. Sila ner blandningen genom en sil i en stor bunke.
 3.  Mät upp äggvita i två små skålar 72 g i varje.
 4. Blanda 72 g äggvita med mandelmjölsblandningen. Rör till en jämna massa och tillsätt här även foodgel om du skall färga din macarons. Tänk på at färgen mattas ut av den vita marängen sen. Mina blev lite bleka … Blanda inte mer än nödvändigt. Plasta bunken.
 5. Förbered 72 g äggvita i en rostfri bunke som tillhör tex en kitchenaid.
 6. Koka upp vatten och socker till 118 grader. När sockret nått 110 grader börjar du vispa äggvitan till en skum i kitchenaiden. När sockret är 118 grader och äggvitan ett skum häller du försiktigt i sockret i en tunn stråle ner i äggvitan under vispning på medel/hög hastighet. Vispa tills marängen är rumsempererad, ca 5 minuter.
 7. Vänd sen försiktigt ner lite av marängen med mandelsmeten, sen vänder du i resten i två omgångar. Rör om tills smeten fortfarande är ganska fast men smälter in i sig själv utan spår.
 8. Använd gärna macaronsmattor att spritsa dina macarons på eller spritsa på vanligt bakplåtspapper. Spritsa ca 3 cm stora macarons som sen flyter ut till ca 4 cm stora macarons. När du spritsat ut allt slår du plåten i bordet för att få bort ev luftbubblor. Låt ytan på smeten torka innan du gräddar dem, ca 30 min.
 9. Grädda sen macaronsen på 150 grader i 12-15 minuter i miten av ugnen. Jag hade över och under värme.
 10. Dra av pakplåtspappret från plåten när du tagit ut dem så de inte eftergräddas.
 11. När de svalnat helt fyller du dem med pistaschesmörkräm. Mixa nötterna fint i en mixer och mixa den med smör och Philadelphia.
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00