ANNONS

Ananaspaj med kokos

/

Ananaspaj! Jag blev så glad när jag hittade den här pajen i arkivet, jag hade helt glömt bort ananaspaj och hur gott det är. jag har också gjort ett superenkelt pajskal som du blandar direkt i kastrullen och sen trycker ut i pajformen. Hur smidigt? ;P Den här kommer jag baka så fort jag kommer över en ananas!

ananaspaj recept

ananaspaj recept

Ananaspaj med kokosflagor

Ca 8 bitar

Pajskal:

 • 150 g smör
 • 1 dl socker
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 krm salt

Fyllning:

 • 2 dl crème fraiche
 • 400 g färsk ananas eller 400 g krossad avrunnen ananas
 • 1 ägg
 • 0,75 dl strösocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 dl  stora kokosflagor

Gör ananaspajen så här:

 1. Värm ugnen till 175 grader.
 2. Smält smöret och blanda i socker, mjöl, bakpulver och salt. Tryck ut den i en pajform, ca 22 cm stor.
 3. Skär ananasen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke och vänd sist ner ananasen. Häll över i pajskalet och grädda i ca 40 minuter. När det är 5 minuter kvar strör du över stora kokosflagor som får rostas de sista minutrarna. Ta ut och låt svalna lite. Servera med glass eller grädde.

ananaspaj recept

1
8

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00