ANNONS

Hasselnötstryffel

/
DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED DANSUKKER

recept tryfflar

recept tryfflar

Snart är det redan 4 advent! Skall du ha glöggmingel imorgon är den här chokladtryffeln är enkel att göra och blir supergod! De rostade hasselnötterna ger en nötig smak och sockret gör att den får en fin krisp inuti. Jag älskar den!
Missa inte de andra julbaket nedan och vill du ha ännu mer julispiration till baket kan du besöka dansukker.se Där finns massa roliga recept till julen! God jul till er alla fina läsare! Snart kommer det nyårsinspiration här på bloggen! Vem är sugen på fest!? =)

Recept på hasselnötstryffel

200 g skalade hasselnötter
150 g Dandukker rörsocker strö
200 g mörk choklad

Topping
Dulce de leche
flingsalt

Så här gör du hasselnötstryffeln

  1. Rosta hasselnötterna på medelhög temperatur i en stekpanna ca 2 minuter. Häll på sockret och stek tills sockret är karamelliserat (ca 3 minuter då det blivit lätt brunt).
  2. Häll upp det på ett bakplåtspapper och låt det svalna. Hacka den mörka chokladen och lägg ner den i en mixer tillsammans med nötterna. Mixa blandningen ca 5 minuter tills du har en lösare chokladblandning.
  3. Häll upp blandningen i en form och skär till fyrkanter när den är lagom hård. Eller rulla till bollar. Blanda kakao och florsocker. Rulla cm-stora bollar av tryffeln och rulla dem sedan i kakaoblandningen.

recept tryfflar

Mer julbak nedan!

julgodis recept knäck
saffranglass recept
marshmallow recept

3
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00