ANNONS

Glaserade bavaroiser!

/

bavaroise recept glaze

bavaroise recept glase

Hej allihopa! I helgen gjorde jag bavaroise och glaserade dem med en vit chokladglaze med hallon. Det var första gången jag gjorde glaze, första gången jag gjorde en bavaroise och näst första gången jag lägger upp en film…vilket betyder att det är mycket nytt i det här inlägget. Men det är kul! (Jag skall öva på att göra bättre filmer, lovar)

Recept på Bavaroise med yoghurt

5 g gelatinblad
1 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
90 g strösocker
4 äggulor
2 dl turkisk yoghurt
2 dl vispgrädde
muffinsformar i gummi

Så här gör du bavaroise

 1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken med vaniljsocker, kardemumma och hälften av sockret. Rör om hela tiden så mjölken inte bränner. Sila av den om du ändå råkar få lite brända partiklar i den, så är det ingen fara.
 2. Vispa äggulorna med resterande socker tills det är vitt och luftigt.
 3. Häll ner mjölken över äggvispet och blanda väl. Krama ur vattnet från gelatinbladen och vispa ner. Vispa därefter ner yoghurten.
 4. Lättvispa grädden och vänd ner hälften i blandningen. Vänd därefter ner resterande grädde och häll snabbt upp i portionsformar, t.ex. muffinsformar av gumi.
 5. Ställ i frysen. Tryck ut den frysta bavaroisen och lägg på ett galler med plåt under och glasera med tårtglazen nedan.

Recept tårtglaze

Receptet på glazen jag testade är från Åsö. Glazen funkade fint men jag tyckte den var enklare att jobba med när den var 27-28 grader istället för 30 grader som rekommenderas. Testa med olika färger som food gel eller färgpulver. Jag hade i en rosa food gel. Mixa inte för mycket med mixerstaven då kan glasen få luftbubblor.

75 g vatten
150 g socker
150 g glukossirap
150 g vit choklad
100 g kondenserad mjölk
11 g gelatin

Ev. 1 tsk hallonpulver och lite rosa food gel

Tillvägagångssätt

 1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
 2. Koka upp vatten, socker samt glukos, ta av kastrullen från värmen och tillsätt sedan det blötlagda, urkramade gelatinet och den vita chokladen.
 3. Om färg önskas, tillsätt även den i detta moment. Mixa blandningen i en mixer eller med en stavmixer.
 4. Tillsätt den kondenserade mjölken och mixa blandningen. Om starkare färg önskas justeras det med mera färg, mixa väl.
 5. Denna blandning kan mycket väl förvaras i kyl till nästa dag och åter uppvärmas varsamt.
 6. Arbetstemperatur ca 27-30°
 7. Flytta över bavaroisen till serverigsfatet medans den är fryst, sen är det svårare när den har tinat. Låt den tina i kylen ca 30 min. Servera gärna färska bär till.
7
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00