ANNONS

Världens godaste chokladkaka

/

Nu kan du sluta leta efter den perfekta, saftiga chokladkakan! Denna är en dröm, chokladig, mjuk och saftig på riktigt…ni som bakat min höga chokladbotten från tårtboken vet…

Gillar du inte kaffe skall du ändå ha i det för det smakar inget av kaffet i kakan sen, kaffet bara förhöjer smaken av choklad, lita på mig i detta 😉

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration: @homemade_by_cecilia

chokladkaka 2

Låt kakan svalna helt innan du häller över glasyren, dels för att glasyren inte skall smälta men också för att kakan smakar så mycket mer när den inte är varm. Dagen efter är den grym!

chokladkaka 1

Saftigare chokladkaka än så här får man leta efter, denna överger jag aldrig! Ni ser ju på bilden hur galet saftig och mjuk den är!

chokladkaka 3

Jag gillar att dekorera med oxalis som finns att köpa på en del Ica butiker.

Chokladkaka

  • 1 3/4 dl kallt starkt kaffe
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 1/2 dl vetemjöl (210 g)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl mörkt eller ljust muscovadosocker
  • 2 ägg

Glasyr

  • 25 g smör
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk nescafe
  • 2 msk kakao
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 nypa salt
  • kokos att strö över
  • ev. oxalis

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme. Smöra och bröa en form med ströbröd eller med kakao för att få en helt brun kaka.
  1. Rör ihop kaffe, kakao och crème fraiche i en bunke.
  1. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en annan bunke och rör jämnt.
  1. Vispa smöret 2–3 min med vinge i en assistent. Tillsätt de båda sockersorterna och vispa ytterligare 2–3 min. Tillsätt ett ägg i taget och rör emellan. Nu kan smeten skära sig men den går ihop igen när du tillsätter mjölblandningen.
  1. Rör ner mjölblandningen växelvis med kaffeblandningen. Rör till en jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min tills provstickan precis är torr eller lite kletig när du sticker ner den. Låt kakan svalna helt. Då smakar den även som mest choklad.
  1. Glasyr: Smält smöret, ta bort från värmen. Rör ut nescafet i mjölken och tillsätt i smöret, rör i kakao, vaniljsocker, florsocker och salt. Rör ihop till en jämn glasyr och häll över chokladkakan. Strö över riven kokos och dekorera med oxalis.
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00