Mandelflarn med fyllning
/
Knapriga mandelflarn med hjortronfyllning. Kom ihåg att lägga mandelflarnen med STORT mellanrum på plåten då de flyter ut ca 3 ggr sin storlek.

Mandelflarn med fyllning
Ca 12 st bakelser
- 50 g mandel
- 50 g smör
- 50 g vetemjöl
- 50 g glukos
- 60 g strösocker
Hjortronkräm
- 0,5 dl hjortronsylt
- 1 msk florsocker
- 100 g grädde
- 200 g philadelphia
Så här gör du mandelflarnen
- Flarn: Värm ugnen till 175 grader. Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en jämn deg.
- Rulla kulor av degen (cirka 15 gram/kula) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Observera att det måste vara ordentligt mellanrum, då flarnen flyter ut mycket. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills flarnen fått en gyllene färg. Låt svalna.
- Fyllning: Vispa grädden med philadelphia, florsocker och hjortron.
0
2