ANNONS

Mandelflarn med fyllning

/

Knapriga mandelflarn med hjortronfyllning. Kom ihåg att lägga mandelflarnen med STORT mellanrum på plåten då de flyter ut ca 3 ggr sin storlek.

mandelflarn

Mandelflarn med fyllning

Ca 12 st bakelser

  • 50 g mandel
  • 50 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • 50 g glukos
  • 60 g strösocker

Hjortronkräm

  • 0,5 dl hjortronsylt
  • 1 msk florsocker
  • 100 g grädde
  • 200 g philadelphia

Så här gör du mandelflarnen

  1. Flarn: Värm ugnen till 175 grader. Finhacka mandeln och blanda med övriga ingredienser till en jämn deg.
  2. Rulla kulor av degen (cirka 15 gram/kula) och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Observera att det måste vara ordentligt mellanrum, då flarnen flyter ut mycket. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills flarnen fått en gyllene färg. Låt svalna.
  3. Fyllning: Vispa grädden med philadelphia, florsocker och hjortron.
0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00