ANNONS

Pavlova med salt kola

/

pavlova kola 1

Pavlova med kola

  • 210 g äggvitor (ca 6 st)
  • 400 g strösocker (4 1⁄2 dl)
  • 1 tsk pressad citron
  • 100 g kolasås, recept hittar du här

Tips på fyllning:

  • Vispad grädde och bär
  • Vispad pannacotta
  • Färskostmousse och lemon curd
  • Stekta kaneläpplen med kolasås och grädde
  • Vispad punchgrädde och hjortron

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad och ställ sen åt sidan, så chokladen får svalna lite.
  3. Blanda äggvitor, socker och citronsaft i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent och ställ över ett vattenbad. Vispa hela tiden, men du behöver inte vispa upp blandningen till maräng.
  4. När den når en temperatur på 60 grader sätter du bunken i köksassistenten och vispar tills du har en sval, glansig och fast maräng.
  5. Vänd försiktigt ner kolasåsen i marängen med en slickepott och rör bara ett par tag för att få en swirlkänsla innan du klickar ut marängen på plåten. Du kan addera lite mer kola på varje minipavlova och svirla till det lite till om du tycker att kolan försvann. Men ta inte för mycket kola då kommer det bli kletigt och pavlovan blir inte klar.
  6. Klicka eller spritsa ut marängen på en plåt med bakplåtspapper. Mina är ca 10 cm breda.
  7. Grädda marängen 1,5 – 2 timmar, beroende på hur tjocka bottnarna är. Låt dem stå kvar i eftervärmen tills ugnen svalnat helt (låt en sked sitta i ugnsöppningen så det kommer in luft).

pavlova kola

0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00