ANNONS

Chokladpannacotta

/

Det här pannacotta receptet har jag tagit ur min mans (Mattias Larsson) nya bok Enkla helgmenyer! Pannacottan är len, chokladig och serveras med rårörda hjortron, vit chokladgrädde och kaksmulor. Helt underbart god och enkel att göra. Förbered helst dagen innan servering.

Det finns fler enkla desserter och menyer i boken!

Du kan köpa Mattias nya bok här!

lattlagade-helgmenyer-festliga-middagar-utan-krangel

pannacotta choklad

choklad pannacotta

Chokladpannacotta

6 portioner

  • 1,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker
  • 200 g mjölkchoklad

Vit chokladgrädde

  • 40 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde

Till servering:

  • 125 g rårörda hjortron
  • 1/2 dl kaksmulor

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Hacka chokladen fint. Koka upp grädde och strösocker. Ta bort från plattan och tillsätt chokladen i den varma grädden och blanda till en jämn smet.
  3. Häll upp i portionsformar och låt stelna i kylen några timmar eller helst över natten.
  4. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör ut och kyl helt. Låt även denna gärna stå över natten.
  5. Vispa upp den vita chokladgrädden så den blir fluffig. Toppa pannacottan med chokladgrädde, hjortron och kaksmulor.
0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00