ANNONS

Perfekta minipavlovor!

/

Pavlova är en perfekt bas i en dessert. Kombinera ihop med tex en curd, grädde, bär eller bärkompott! Jag fyllde mina sist med äppelmos och toppade med en nysnurrad kardemummaglass och vaniljsmulor. Otroligt gott!

pavlova

Mini pavlova

ca 18 st

 • 210 g äggvitor (ca 6 st)
 • 400 g strösocker (41⁄2dl)
 • 1 tsk pressad citron
  eller 2 krm ättika (12 %)

Tips på fyllning:

 •  Olika frukt och bär puréer och kompotter
 • Grädde
 • Lemoncurd

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
 2. Blanda äggvitor, socker och citron- saft i en rostfri bunke tillhörande en köksassistent och ställ över ett vattenbad. Vispa hela tiden, men du behöver inte vispa upp blandningen till maräng.
 3. När den når en temperatur på 60 grader sätter du bunken i köks- assistenten och vispar tills du har en sval, glansig och fast maräng.
 4. Klicka eller spritsa ut marängen på två plåtar. Jag använde en tät stjärntyll ca 1 cm bred och spritsade ut små korgar. Börja i mitten och spritsa sen två varv på varandra.
 5. Grädda marängen 1 1⁄2 timme, beroende på hur stora pavlova du gjort. Låt dem stå kvar i eftervärmen tills ugnen svalnat helt (låt en sked sitta i ugnsöppningen så det kommer in luft).
 6. Pavlovan kommer ha en mjuk marshmallows-liknande konsistens första dygnet som sen blir seg. Båda är goda men bra att veta.
0
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00