ANNONS

Godare nyttigare våfflor

/

frasiga våfflor

Dessa våfflorna är lite grövre än vanliga som är gjorda på bara vetemjöl. Här har jag använt grovt dinkelmjöl, havregryn och siktad dinkel. De smakar dock inte grovt utan blir bara lite matigare och mycket godare, och såklart frasiga och härliga! Jag kommer nog inte göra vanliga våfflor på vetemjöl igen, dessa har såååå mycket mer smak!

Grova våfflor

Ca 8 våfflor

  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl havregryn
  • 1,25 dl siktat dinkel eller vetemjöl
  • 1/2 tsk vaniljsocker ( kan uteslutas)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vatten (gärna mineralvatten)
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 stort ägg
  • 50 g smör

Gör våfflorna så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Rör i vattnet med en sked och vispa sen i mjölken. Låt gärna stå och dra så länge du hinner eller över natten (det funkar med 5 min också, men det blir mer smak ju längre våffelsmeten får dra).
  3. Smält sen smöret, tillsätt i smeten.  Vispa ner ett ägg och blanda till en jämn smet. Grädda i våffeljärn.

Missa inte dessa fluffiga amerikanska pannkakorna:

amerikanska pannkakor

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00