ANNONS

Toscakaka med rabarber

/

En underbar toscakaka med sommartouch från rabarber (rabarbern kan kan uteslutas eller bytas mot tex  äpple i säsong). Den är underbar att servera med vaniljsås men kan ätas utan också så klart. Jag får toscan extra knäckig genom att köra kakan på grillvärme högre upp i ugnen.

toscakaka rabarber 1

toscakaka rabarber 3

Toscakaka med rabarber

ca 12 bitar

  • ca 175 g rabarber
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk

Toscasmet

  • 50 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 msk mjölk
  • 150 g hackad mandel

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en springform eller klä med bakplåtspapper.
  2. Skär rabarbern i bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner det i smeten växelvis med smöret och mjölken. Häll smeter i formen och fördela rabarberbitarna jämnt över kakan. Grädda i ca 40 min i nedre delen av ugnen. Gör under tiden toscasmeten nedan.
  4. Toscasmet: Gör den medan kakan gräddas. Smält smöret. Rör ner socker, sirap, mjöl och mjölk. Låt koka några minuter. Ta kastrullen från värmen. Rör i mandeln. Bred smeten på kakan.
  5. När kakan är nästan, nästan klar häller du toscasmeten över kakan. Kör sen på ugnens grillfunktion på högsta värme i ca 5 min tills toscan och mandeln fått färg.PLacera formen högre upp i ugnen.
  6. Låt svalna och servera gärna med vaniljsås, helt ljuvligt!

Andra recept med rabarber:

Rabarbergalette

rabarber paj

Rabarbercheesecake

cheesecake 2

Rabarbermoussetårta

rabarbermousse

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00