ANNONS

Fluffiga pannkakor

/

Fluffiga amerikanska pannkakor, som jag försökt få till dessa pannkisarna, mina brukar bli platta tills nu! Knepet är bikarbonat och yoghurt/fil. Smeten bli lite tjockare också så bli inte förskräckt över det. Supergoda med lite turkisk yoghurt och sylt till! Eller grädde och färska bär för den delen. Njut av dessa pannkisarna jag kommer göra dem så snart jag får tillfälle igen! Mums!

amerikanska pannkakor fluffiga

amerikanska pannkakor 1

Fluffiga pannkakor

 • 2 ägg
 • 4 dl naturell yoghurt (fil går också bra)
 • 3,5 dl fint dinkelmjöl eller vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk bikarbonat
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1/2 msk strösocker
 • 2 krm salt
 • saltat smör att steka i

Gör så här:

 1.  Vispa ägg och yoghurt, sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker.
 2. Tillsätt sen socker, vaniljsocker och salt.
 3. Värm en panna med smör i, stek ca 2 min på varje sida på medel till hög temperatur. Ca 1 dl per pannkaka.

Mer frukostlyx:

Dinkelfrallor

frallor kalljasta 1

Våfflor

våfflor

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00