ANNONS

Påsk-sockerkaka

/

Om du snabbt vill baka en påsk-kaka kan du göra den här sockerkakan. Den är saftig och fod.

sockerkaka påsk

påskbak

Sockerkaka med rosa choklad

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 100 gram smör
  • 0,75 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl whiskey
  • 1 citron zest
  • 1 msk blå vallmofrön
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform.
  3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  4. Smält smöret, ev kan du bryna det för en mer karamellig smak, låt svalna lite och häll i mjölken, blanda sen ner i äggsmeten.
  5. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Känn ev med en sticka.
  7. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan du stjälper upp den. Låt svalna.
  8.  Smält ca 100 g rosa ruby choklad (se här). Ringla över sockerkakan. Strö över mandelspån och ägg små chokladägg på som garnering.
0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00